Καινοτόμο Εργομετρικό Πρόγραμμα για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Καινοτόμο Εργομετρικό Πρόγραμμα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη της COSMOTE
«Έλα στον Αθλητισμό» για παιδιά και νέους 9-16 ετών

Το πρωτοποριακό Εργομετρικό Πρόγραμμα «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» που μετρά και αξιολογεί τις αθλητικές ικανότητες παιδιών και νέων 9-16 ετών και πραγματοποιείται με την χορηγία της COSMOTE, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου.


Το πρόγραμμα αυτό που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από την ΕΥ ΖΗΝ και έχει την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Στόχος του Προγράμματος είναι να παροτρύνει παιδιά και εφήβους, ανεξαρτήτως αν αθλούνται ή όχι, να βρουν το άθλημα που πραγματικά τους ταιριάζει και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, εντάσσοντάς τον στη ζωή τους.


Σε μια κινητή μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους, γυμναστές, διαιτολόγους), θα πραγματοποιηθούν έγκυρες και αξιόπιστες επιστημονικές εργομετρικές αξιολογήσεις σε 4.000 περίπου παιδιά και νέους. Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για τους νέους, καθώς μέσω των μετρήσεων αυτών θα αξιολογείται η φυσική τους κατάσταση, θα αναγνωρίζονται οι διατροφικές τους συνήθειες και θα αναδεικνύονται οι κατηγορίες αθλη?άτων, στις οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη κλίση.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας, καθώς και σωματομετρήσεις (σωματικού βάρους, ύψους και λίπους). Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν εντός 30 ημερών τα αποτελέσματα της εργομετρικής αξιολόγησης τους μέσω ενός ατομικού δελτίου, που θα σταλεί ταχυδρομικώς σε όλους όσοι λάβουν μέρος, μαζί με ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τους κανόνες σωστής διατροφής.


Τα αποτελέσματα του συνόλου των μετρήσεων θα αξιοποιηθούν στατιστικά από την επιστημονική ομάδα του ΤΕΦΑΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πρόοδο της επιστημονικής έρευνας στη χώρα μας, αναφορικά με τις τάσεις και τις συνήθειες των νέων ανθρώπων.


Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από το Νοέμβριο του 2006 μέχρι το Μάρτιο του 2007 σε επιλεγμένους Δήμους της Αττικής. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί εντός του 2006, με τη συνεργασία των Δήμων Γαλατσίου, Βύρωνα, Αιγάλεω, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέου Ηρακλείου και Αλίμου. Αναλυτικότερα:


Δήμος, Ημερομηνία, Ώρες, Τοποθεσία


ΓΑΛΑΤΣΙ 8,9,10/11/2006 17:00-20:00 Δημοτικό Γυμναστήριο Γαλατσίου, ?λσος Βεΐκου

ΒΥΡΩΝΑΣ 14,15,16/11/2006 17:00-20:00 Αθλητικός Πυρήνας Εργάνης

ΑΙΓΑΛΕΩ 22,23,24/11/ 2006 17:00-20:00 Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Εύα Χριστοδούλου”

Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 27,28/11/2006 17:00-20:00 Δημοτικό Γυμναστήριο Ιωνικού


Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 30/11 & 1/12/2006 17:00-20:00 Γήπεδο Ποδοσφαίρου Σκεπαστού Τμήματος Πράσινου Λόφου & Αττικής Οδού

ΑΛΙΜΟΣ 5,6/12/2006 17:00-20:00 Γήπεδο Τραχώνων


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 9944544, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 14:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Συμπαραστάτης στην προσπάθεια της ελληνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας να διαδώσει το υγιές αθλητικό πνεύμα και να ενδυναμώσει την αθλητική παιδεία, θα είναι ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρεσβευτής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE, Πύρρος Δήμας. Μέσα από τη δική του παρουσία και συμμετοχή στο πρόγραμμα, ο Πύρρος θα μεταφέρει στους νέους και στους γονείς τους μηνύματα σχετικά με τη σημασία της άσκησης στην καθημερινότητα, για τη διατήρηση της υγείας και της καλής φυσικής κατάστασης.


Με ορόσημο την προσφορά της μέσα από την Ολυμπιακή Χορηγία, η COSMOTE μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα «Έλα στον Αθλητισμό», συνεχίζει την παραδοσιακή της σχέση με τον αθλητισμό και τους νέους και πραγματοποιεί το επόμενο βήμα της, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής!


Πηγή: COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ