Ολοκλήρωση προγράμματος «Amber Alert»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σήμερα 16 Νοεμβρίου 2006 και ώρα 18:30 πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο Ledra Marriott Συνέντευξη Τύπου όπου:

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Amber Alert». Ανακοινώθηκε το ενδιαφέρον, που έχουν εκδηλώσει ιδιωτικοί φορείς στην Ελλάδα να συμμετέχουν στο νέο αυτό εγχείρημα, ο κλάδος εταιρειών τηλεπικοινωνίας, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και άλλοι. Σύντομη παρουσίαση σχετικά με την τεχνική υλοποίηση πραγματοποίησε εκπρόσωπος της εταιρείας Databank, που βρίσκεται στο πλευρό του συλλόγου παρέχοντας την τεχνογνωσία και τα μέσα που διαθέτει.

Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Code Adam και ανακοινώθηκε η διάθεση πιλοτικής εφαρμογής του από το The Mall Athens και το Allou Fun Park, εταιρείες με ευαισθησία και διάθεση να συμμετέχουν.

Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Team Alex. Πρόγραμμα αφιερωμένο στον μικρό ?λεξ Μεσχισβίλι και το οποίο ανακοίνωσε η μητέρα του Νατέλα, ενθαρρύνοντας τους αρμόδιους φορείς να συμμετέχουν στον σχηματισμό της ομάδας ενώ τόνισε την τεράστια σημασία και αποτελεσματικότητα που θα έχει σε περιστατικά εξαφάνισης η εφαρμογή του.

Ανακοινώθηκε επίσημα η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας, εκπροσωπούμενη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παγκόσμιο site για τα Εξαφανισμένα Παιδιά http://www.missingkids.com/. Στην διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρίσκεται η ελληνική ιστοσελίδα, όπου θα μπορούν να προβάλλονται οι εξαφανίσεις ανηλίκων από τον ελλαδικό χώρο και όλα τα απαραίτητα για τον εντοπισμό τους στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο site θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο ειδικά σε περιστατικά αρπαγής ή απαγωγής παιδιών, τα οποία παράνομα διακινούνται.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επίσημου site του συλλόγου μας, το οποίο έγινε πραγματικότητα χάρη στην ευγενική χορηγία της εταιρείας Atcom.

Ευχαριστούμε το Ξενοδοχείο LedraMarriott για την φιλοξενία!

Πηγή: «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ