ΟΤΕ: Μία καμπάνια για το Ιnternet

H Θάλασσα. Mαγική. Με απίστευτη δύναμη. Χωρίς όρια.
Kάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει στον κόσμο του Internet με ασφάλεια. 

To Internet είναι σαν τη θάλασσα… Απέραντο. Μαγικό. Χωρίς όρια.

Το ταξίδι της ιδέας

H ιδέα της καμπάνιας αναδύθηκε μέσα από τον κόσμο του Internet – έναν νέο κόσμο, που κάθε παιδί καλείται να ανακαλύψει από μικρή ηλικία. Σχεδόν αυθόρμητα και συνειρμικά, προέκυψε η αναλογία του κόσμου αυτού με τη θάλασσα. Από το πρώτο διστακτικό βήμα μέχρι τη χαρά της εξοικείωσης, κάθε παιδί πρέπει να νιώθει απόλυτα ασφαλές τόσο στο νερό, όσο και στο διαδίκτυο. Η Cosmote κάνει πράξη την υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να μπορούν τα παιδιά μας να αγγίζουν τον ορίζοντα των δυνατοτήτων τους και να ταξιδεύουν ακόμη πιο μακριά.

Η δημιουργία της ταινίας

Με εμπνευστικές, καθηλωτικές εικόνες μίας θάλασσας που προκαλεί δέος και ταυτόχρονα ενθουσιασμό, δημιουργήθηκε μία αφήγηση παραλληλισμού των δύο κόσμων – του Internet και της θάλασσας. Η ταινία περιγράφει το συναισθηματικό ταξίδι των παιδιών, από τον πρώτο δισταγμό, την εξερεύνηση των δυνατοτήτων και τη χαρά της ανακάλυψης μέχρι τη στιγμή της απόλυτης ελευθερίας που βιώνουν στον κόσμο του Internet.

Το πλήρωμα

H Cosmote, η Bold Ogilvy και η Central Athens

Η διαδρομή στα Social Media

«Η καλύτερη διαφήμιση εδώ και χρόνια κατά την ταπεινή μου γνώμη. Εύγε στην Cosmote»! Αννέτα Β.

«Πολύ καλή προσέγγιση στο θέμα των παιδιών…» Γιάννης K.

«Μπράβο Cosmote που σκέφτεσαι εμάς τους γονείς και το πώς θα μάθουμε να είναι ασφαλή τα παιδιά μας όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.» Βαλέρια Σ.

Facebook: 1 M reach

YouTube: 807 K views

Instagram: 380 K reach

«Η ασφάλεια των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο είναι ένα πολυδιάστατο θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Οφείλουμε να βοηθήσουμε τόσο τα παιδιά όσο και τους εφήβους μας να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος, με μέτρο, σύνεση και πάνω απ’ όλα ασφάλεια. Αυτό σίγουρα προϋποθέτει να προσφέρουμε και στους μεγάλους, ειδικά σε όσους δεν διαθέτουν ιδιαίτερες τεχνικές δεξιότητες, τις γνώσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται ώστε να ενημερωθούν υπεύθυνα και με αυτό τον τρόπο να κλείσει το ψηφιακό χάσμα, και να μπορέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους να στηρίξουν τα παιδιά τους. Πιστεύω ότι οι δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, αλλά και των υπολοίπων εμπλεκόμενων φορέων θα δράσουν συμπληρωματικά προς την κατεύθυνση αυτή» .

Βιβή Φραγκοπούλου – Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

«Στόχος της καμπάνιας ήταν να αναδείξει τις απεριόριστες δυνατότητες του Internet για τα παιδιά, μέσα από τον συμβολισμό της θάλασσας. Επίσης, να δείξει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γονέων στην εκπαίδευση και την καθοδήγηση των παιδιών τους. Οι γονείς είναι πάντα δίπλα στα παιδιά τους, όταν αυτά μαθαίνουν να κολυμπάνε. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και όταν κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο digital περιβάλλον. Οι δράσεις και τα εργαλεία του COSMOTE Family βοηθούν και εκπαιδεύουν την οικογένεια στα θέματα της ασφαλούς χρήσης Internet, κάνοντας την καθημερινότητά της καλύτερη». 

Παναγιώτης Γαβριηλίδης – Διευθυντής Residential Marketing, Σταθερής & Κινητής, Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ

Περισσότερα στο www.cosmote.gr/family

Πηγή: advertising.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ