Παιδί και Ασφάλεια στην Τεχνολογία

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη σωστή και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά, το «Παιδί και Ασφάλεια στην Τεχνολογία», δημιούργησαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE με στόχο να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους γονείς, προτείνοντας λύσεις με προϊόντα και υπηρεσίες, ώστε να αισθάνονται σιγουριά όταν τα παιδιά τους σερφάρουν ή χρησιμοποιούν έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Με το μήνυμα «Επειδή τα παιδιά δεν είναι μεγάλοι για να γνωρίζουν και να προστατεύονται μόνοι τους από τους κινδύνους», μέσα από το νέο αυτό πρόγραμμα, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα www.safekids.gr, οι δύο εταιρείες ενημερώνουν τους γονείς για τον κόσμο του διαδικτύου, των social media, των games, των εφαρμογών και πολλών ακόμη θεμάτων. Επιπλέον, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πώς μπορεί η τεχνολογία να γίνει πιο χρηστική και πιο ασφαλής, μέσα από εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:

Υπηρεσία “COSMOTE SMILE” 
Η υπηρεσία COSMOTE Smile, ειδικά για Smartphones, επιτρέπει την επικοινωνία του παιδιού μόνο με συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς (εισερχόμενους & εξερχόμενους) που επιλέγουν οι γονείς, ανιχνεύει σε χάρτη ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία του κινητού του παιδιού και ενημερώνει τον γονέα όταν βγει εκτός των ορίων που έχουν τεθεί στον χάρτη. Επιπλέον, επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές (apps) και σελίδες web που έχουν επιλέξει οι γονείς και σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Η υπηρεσία COSMOTE Smile υποστηρίζεται από Android λειτουργικό και διατίθεται με ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας που περιλαμβάνουν 60 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα, 60 SMS προς όλα τα δίκτυα και 60MB mobile internet με 5€/μήνα, με τον 1ο μήνα δωρεάν.

Υπηρεσία ΟΤΕ Secure 
Η Υπηρεσία ΟΤΕ Secure προσφέρει υπηρεσίες online προστασίας για τον υπολογιστή (όπως Αnti-Virus, Anti-Spam, Firewall), καθώς και λειτουργία Γονικού Ελέγχου (Parental Control). Οι γονείς δηλαδή μπορούν να ελέγχουν, να φιλτράρουν και να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, ενώ μπορούν και να ορίζουν πότε και πόση ώρα θα σερφάρουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο.

Tablets
Η COSMOTE διαθέτει, επίσης, Tablets, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών. Ενδεικτικά, το MLS iQTab Kido+ επιτρέπει στους γονείς να επιλέξουν σε ποιες εφαρμογές θα έχει πρόσβαση το παιδί τους και να ορίσουν την επιτρεπόμενη διάρκεια ενασχόλησής τους με τη συσκευή. Mέσω του παιδικού περιβάλλοντος του MLS iQTab Kido+ τα παιδιά μπορούν να παίξουν δημιουργικά, να διαβάσουν βιβλία, να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο και να μελετήσουν.

Με την πεποίθηση ότι μαζί με τη γνώση και την πρόοδο έρχεται και η ευθύνη για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών, ο ΟΤΕ και η COSMOTE συνεχίζουν να ευαισθητοποιούν το κοινό και να αναπτύσσουν συστηματικά προϊόντα και υπηρεσίες για την πρόληψη και τη σωστή χρήση της τεχνολογίας.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ