«Πλοήγηση στον Κόσμο» σε πάνω από 100 σχολεία απομακρυσμένων περιοχών από την COSMOTE

Το νέο πρόγραμμα, που εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, «Πλοήγηση στον Κόσμο» για απομακρυσμένα σχολεία, σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, παρουσίασε την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση η εταιρεία, στο Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου της Λέσβου.

Μέσω του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο», η COSMOTE εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό (οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα & web camera) και προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υψηλές ταχύτητες. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία αναβαθμίζει το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, αλλά έμμεσα και στους κατοίκους.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο έχει αναλάβει τη δημιουργία ειδικής διαδικτυακής πύλης που θα ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία και αναμένεται να αποτελέσει σημείο ανάπτυξης για το κάθε σχολείο, όσον αφορά στη γνώση για τις νέες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την ακριτική Ηρακλειά και θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2010 σε συνολικά 13 σχολεία της Λέσβου και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ασωμάτου, καθώς και στα νησιά Ανάφη και Κύθνο. Το 2011 η «Πλοήγηση στον Κόσμο» θα επεκταθεί στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε απομακρυσμένες περιοχές του Βορείου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει πάνω από 100 σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές, απομακρυσμένων νησιών της χώρας.

Την αναγκαιότητα της εξάλειψης των ανισοτήτων που σήμερα επικρατούν μεταξύ των αστικών κέντρων και της ελληνικής ακριτικής περιφέρειας, επεσήμανε η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE,  Μαριλένα Φατσέα, μιλώντας στην εκδήλωση στη Λέσβο: «Ο τρόπος πρόσβασης στη γνώση εξελίσσεται και οι ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι ένα βασικό μέσο για την απόκτησή της. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η τεχνολογία είναι ένα κοινωνικό αγαθό, στο οποίο όλοι έχουν δικαίωμα, διότι προσφέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής. Η COSMOTE μέσω του νέου της προγράμματος ‘Πλοήγηση στον Κόσμο’ αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την κοινωνική διάσταση της τεχνολογίας και πως αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία της πατρίδας μας».

Στην εκδήλωση, όπου διαβάστηκε χαιρετισμός του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ν. Σηφουνάκη, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Τσολακίδης καθώς και η επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς saferinternet.gr, κα Βερόνικα Σαμαρά. Την τοπική κοινωνία εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Πολιχνίτου κ. Ιωάννης Συκάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Στη ζωντανή παρουσίαση της λειτουργίας των δυνατοτήτων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σύνδεση μέσω Διαδικτύου μεταξύ του Δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου και του σχολείου της Ηρακλειάς.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ