Πρωτιά για την Ελλάδα με το πρόγραμμα SmartEyes από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την COSMOTE, τη Microsoft Ελλάς και τη Geomatics

Το SmartEyes διακρίθηκε ανάμεσα σε 90 πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από ολόκληρη την Ευρώπη

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ/Αναπηρίας

Με το «Βραβείο Κοινού» τιμήθηκε το πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα SmartEyes για άτομα με προβλήματα όρασης στην Έκθεση «European Marketplace on Corporate Social Responsibility» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα SmartEyes αναπτύσσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Κύριο Χορηγό την COSMOTE και Χορηγούς τις εταιρείες Microsoft Ελλάς και GEOMATICS.

Το SmartEyes επιλέχτηκε από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», για να παρουσιαστεί ως μία από τις καλύτερες πρακτικές ΕΚΕ ανάμεσα σε ενενήντα πρακτικές που αναπτύσσουν εταιρίες και πολυεθνικοί οργανισμοί από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Όλοι οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν τόσο από το κοινό της έκθεσης, όσο και από τους διοργανωτές, για τρεις διαφορετικές κατηγορίες βραβείων: «5 Καλύτερων Πρακτικών» και «4 Καλύτερων Εργαστηρίων Ανταλλαγής Πρακτικών ΕΚΕ» για τις οποίες ψήφισε η 12μελής επιτροπή των κοινωνικών συμμέτοχων και την κατηγορία «Βραβείο Κοινού» για την οποία ψήφισε ηλεκτρονικά το κοινό της έκθεσης.

Κερδίζοντας τις εντυπώσεις των περισσότερων από 650 εκπροσώπων επιχειρήσεων από ολόκληρο τον κόσμο, το SmartEyes απέσπασε το «Βραβείο Κοινού». Παράλληλα, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την παρουσίαση του προγράμματος έδειξαν σημαντικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος με αρμοδιότητα τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία, κ. Gunter Verheugen, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Vladimir Spidla.

Με αφορμή τη διάκριση του SmartEyes, ο Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ., κ. Σταύρος Πανάς, δήλωσε: «Η επιτυχής πορεία του SmartEyes που επιβεβαιώνεται με τη διεθνή αυτή διάκριση, αποδεικνύει ότι η σύμπραξη της ακαδημαϊκής κοινότητας με τον ιδιωτικό φορέα μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα και λύσεις για την κοινωνία και τον άνθρωπο. Με κοινό στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με αναπηρία, το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Α.Π.Θ., η COSMOTE, η Microsoft Ελλάς και η GEOMATICS γίναμε μια ομάδα που είμαι σίγουρος ότι θα φέρει και άλλες σημαντικές επιτυχίες στο μέλλον».

Η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα, δήλωσε σχετικά: «Νιώθουμε υπερήφανοι που η επιλογή μας να στηρίξουμε αυτό το καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα του Α.Π.Θ., λαμβάνει μια τόσο σημαντική διεθνή αναγνώριση. Αυτό μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά και σταθερά με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ώστε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, κ. Χρήστος Τσάγκος, δήλωσε: «Η διάκριση του SmartEyes σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, καθώς προέρχεται από το ίδιο το κοινό που ψήφισε την πρακτική αυτή, ξεχωρίζοντάς την ανάμεσα σε 90 άλλες. Η καινοτομία συνιστά μοχλό ανάπτυξης και προόδου και η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή πιστοποιεί εμπράκτως το γεγονός ότι οι Έλληνες μπορούν να διακριθούν τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες».

«Η διεθνής διάκριση που απέσπασε το SmartEyes αποτελεί για μας την μεγαλύτερη δικαίωση και καταδεικνύει τις δυνατότητες που δημιουργούνται μέσα απο τις συνέργειες της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον ιδιωτικό τομέα. Η διάκριση αυτή μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει να αισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης για την εξέλιξη του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος και την επιτυχή αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που προέκυψε στη διάρκεια αυτής της διετίας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GEOMATICS, κ. Δημήτριος Τσιβίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SmartEyes βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του, αφού μόλις πρόσφατα 50 χρήστες από τη Θεσσαλονίκη εντάχθηκαν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, δοκιμάζοντας για έξι μήνες τις δυνατότητες και τη λειτουργία του. Αντίστοιχα, στο προσεχές διάστημα  στην πιλοτική εφαρμογή του SmartEyes θα ενταχθούν και 100 χρήστες από την Αθήνα.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ