Πρώτη στην Ελλάδα η COSMOTE λαμβάνει πιστοποίηση ISO 22301:2012 για το Σύστημα Διοίκησης Επιχειρησιακής Συνέχειας (BCMS)

Πρώτη στην Ελλάδα και από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο, η COSMOTE έλαβε πιστοποίηση κατά ISO 22301:2012 (Societal Security – Business Continuity Management Systems – Requirements) για το Σύστημα Διοίκησης Επιχειρησιακής Συνέχειας (BCMS) που εφαρμόζει, από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης British Standards Institution (BSI).

«Σήμερα η COSMOTE συγκαταλέγεται στις 5-6 εταιρείες παγκοσμίως που έχουν λάβει πιστοποίηση ISO 22301:2012 για το Σύστημα Διοίκησης Επιχειρησιακής Συνέχειας που εφαρμόζουν. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές και υψηλές απαιτήσεις της πιστοποίησης, που επιβεβαιώνει τη δέσμευση αλλά και τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει, τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τη Διοίκηση της εταιρείας, για τη θωράκιση της ομαλής λειτουργίας και την αδιάλειπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής Business Continuity Management της εταιρείας, κ. Γιάννης Ζέππος.  

Η διαδικασία της πιστοποίησης διήρκησε συνολικά 5 ημέρες. Σε αυτή συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλες τις λειτουργικές μονάδες της εταιρείας, σε ολόκληρη τη χώρα.

Το British Standards Institution είναι κορυφαίος οργανισμός σχεδιασμού και ανάπτυξης προτύπων με έδρα τη Μ. Βρετανία. Το ISO 22301:2012 αποτελεί τη μοναδική πιστοποίηση Διοίκησης Επιχειρησιακής Συνέχειας με παγκόσμια εμβέλεια.

Η COSMOTE εφαρμόζει συστηματικά Σύστημα Διοίκησης Επιχειρησιακής Συνέχειας ήδη από το 2005, αναπτύσσοντας δομές και διαδικασίες για την προστασία της λειτουργίας της εταιρείας απέναντι σε απρόβλεπτα συμβάντα και έκτακτες συνθήκες. Περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι συμμετέχουν σε αυτό, οι οποίοι ενημερώνονται και εκπαιδεύονται συστηματικά.    

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ