Το ΟΤΕ HISTORY δίπλα στα παιδιά

Πάνω από 100 παιδιά μαζί με τους γονείς τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις βιωματικές ξεναγήσεις που σχεδίασε το ΟΤΕ History σε μουσεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Οι επισκέψεις των παιδιών περιελάμβαναν διαδραστικές ξεναγήσεις στους χώρους των μουσείων, βιωματικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, με τη βοήθεια μουσειοπαιδαγωγών. Μεταξύ άλλων, οι μικροί επισκέπτες έμαθαν για την ιστορία της γαλανόλευκης με βιωματικά παιχνίδια ανάμεσα σε λάβαρα, σημαίες του ’21 και λάφυρα της Επανάστασης, αλλά και έβγαλαν λόγο από το βήμα του Κοινοβουλίου (Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας), πέρασαν μία μέρα με αντικείμενα και τα παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης), μπήκαν σε «εργαστήριο» και ανακάλυψαν ότι αρκούν το νερό, ο αέρας, το ξίδι και το αλάτι για να στείλει κάποιος έναν πύραυλο μακριά (Μουσείο Noesis). 

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ γύρισαν τηλεοπτική εκπομπή και στο Πολεμικό Μουσείο κατασκεύασαν έναν καταπέλτη που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες το 400 π.Χ., ενώ στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη μίλησαν με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για τη σημασία του αθλητισμού και τη δύναμη της προσπάθειας και έμαθαν για αθλήματα που δεν γνώριζαν. Τέλος, στο Μουσείο Μπενάκη γνώρισαν κομμάτι-κομμάτι την τέχνη της αγγειοπλαστικής. Το OTE History είναι το κανάλι του ΟΤΕ TV για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Πηγή: BusinessToday

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ