Το Χαμόγελο του Παιδιού: έχει την τιμή να γίνει αποδεκτό στο «WePROTECT – Global Alliance»

● Κομβικής σημασίας η νέα συνεργασία καθώς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εντείνει τον αγώνα του μέσα  από την εκστρατεία #meneimystiko.gr και σειρά άλλων ενεργειών
● Ανεξέλεγκτες διαστάσεις – με εκθετική αύξηση παγκοσμίως – λαμβάνει η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στο Διαδίκτυο

To Δίκτυο “WePROTECT – Global Alliance” αποτελεί μία παγκόσμια συμμαχία με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των παιδιών στο Διαδίκτυο. Τα μέλη του δεσμεύονται να θέτουν το φαινόμενο σε προτεραιότητα στην παγκόσμια ατζέντα και να πρωτοστατούν στη διεθνή κινητοποίηση. Συμμετέχουν 98 Κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Κυβέρνηση, 51 Εταιρείες, 52 Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και 9 Διεθνείς Οργανισμοί. Τα μέλη μοιράζονται πληροφορίες για το  πλαίσιο λειτουργίας τους, εργαλεία, εμπειρία και βέλτιστες πρακτικές, για να επιταχύνουν την αντιμετώπιση της απειλής που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ο μόνος Οργανισμός Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού από την Ελλάδα που συμμετέχει στην παγκόσμια συμμαχία.

Τα τελευταία χρόνια, η σεξουαλική εκμετάλλευση στο Διαδίκτυο έχει αυξηθεί εκθετικά και απειλεί τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, έχοντας γίνει η πιο ύπουλη μορφή του σύγχρονου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Τα στοιχεία από την ιστοσελίδα του WePROTECT είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά:

● 18.4 εκατομμύρια αναφορές για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών υποβλήθηκαν στο NCMEC από αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας μέσα σε ένα έτος.
● 94% του υλικού παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο περιέχει εικόνες παιδιών ηλικίας από 13 ετών και κάτω. (Internet Watch Foundation)

O κ. Iain Drennan, Executive Director, WePROTECT – Global Alliance, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε Tο Xαμόγελο του Παιδιού στην Παγκόσμια Συμμαχία WePROTECT. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και μέσα από την πολυεπίπεδη συμμαχία μας να αναδείξουμε και  να μοιραστούμε καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών στο Διαδίκτυο. Είναι σαφές ότι κυβερνήσεις, νομοθέτες και όργανα επιβολής του νόμου δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το έγκλημα χωρίς ευρεία υποστήριξη και δέσμευση. Μόνο μέσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά θα είναι ασφαλή από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση στο Διαδίκτυο.»

O κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα η ένταξή μας στο Διεθνές Δίκτυο WePROTECT – Global Alliance. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις  να συνεισφέρουμε για να σταματήσουν τα αδιανόητα εγκλήματα κατά των παιδιών. Πίσω από τα τρομακτικά νούμερα είναι παιδικές ψυχές που έζησαν την απόλυτη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης. Το Χαμόγελο του Παιδιού συνεχίζει την εκστρατεία #meneimystiko.gr και θα εντείνει μέσα στους επόμενους μήνες την κινητοποίηση αξιοποιώντας τη νέα διεθνή συνεργασία, όπως και όλες τις εθνικές και διεθνείς συνεργασίες που έχει θεσπίσει. Χρειάζεται συντονισμός, συνεργασία και αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.»

Περισσότερες πληροφορίες για το “WePROTECT – Global Alliance” μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter




<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ