Χαμόγελο του Παιδιού: Εκπαίδευση Έφηβων Εθελοντών – Εθελοντριών στο πλαίσιο του έργου #Hitproject

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε διαδραστική εκπαίδευση 26 εφήβων εθελοντών – εθελοντριών του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning», που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια». Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.

Κατά την εκπαίδευση αναλύθηκαν οι αντιλήψεις για τη ρητορική και συμπεριφορά μίσους (HSB) στην Ελλάδα, οι κυριότερες μορφές εκδήλωσης του φαινομένου, οι συνήθεις ομάδες – στόχοι και οι παράγοντες εκδήλωσης του φαινομένου καθώς επίσης και οι αντιλήψεις γύρω από τη στάση και συμπεριφορά των νέων σχετικά με το φαινόμενο, δίνοντας έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την κοινωνική ενσωμάτωση, στην προώθηση της αυτονομίας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και στις ψηφιακές ικανότητες που υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα, αυξάνοντας τις ευκαιρίες για πολιτιστική ευαισθητοποίηση και έκφραση.

Επιπρόσθετα η εκπαίδευση είχε σαν στόχο να φωτίσει και άλλες πλευρές του φαινομένου της ρητορικής μίσους. Οι συμμετέχοντες, με βιωματικό τρόπο, αντιλήφθηκαν την διαφορά του λέω τη γνώμη από το αναπτύσσω συμπεριφορά ρητορικής μίσους και τη συνέδεσαν με την παραβίαση δικαιωμάτων. Εμβάθυναν σε συμπεριφορές ρητορικής μίσους με στόχο πρόσφυγες και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τις δικές τους εκστρατείες ενάντια στη ρητορική και την συμπεριφορά μίσους και με δημιουργικό τρόπο πρότειναν τρόπους για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το έργο «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning» έχει διάρκεια 24 μήνες και στοχεύει στην ανάπτυξη ένα νέου μοντέλου ενδυνάμωσης των νέων στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων που αφορούν τους μετανάστες.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ