ΕΠΙΟΝΗ: 5η Ημερίδα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές»

Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών, νομικών, εκπαιδευτικών και εργασιακών θεμάτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινό, και ειδικότερα σε φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο ή αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝΗ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 στις 15.00, διοργανώνει ημερίδα με επίκεντρο τους φροντιστές. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, της Ελληνικής Ψυχιατρικής.

Συνδιοργανωτές είναι η Obrela, η Έδρα, το 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), ο σύλλογος η Καρδιά του Παιδιού, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, η εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη και τον κο Stecy Yghemonos, διευθυντή της ομοσπονδίας Eurocarers, που συνεισέφερε στην υιοθέτηση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας. Η Δρ. Κέλλυ Παναγιωτοπούλου θα μιλήσει για την πρόληψη της κατάθλιψης των φροντιστών. Η κα Noor Seghers από το Πανεπιστήμιο KU Leuven θα αναφέρει καλές πρακτικές υποστήριξης των φροντιστών στο Βέλγιο. Τέλος ο κος Χρήστος Πάπας, λέκτορας εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναφερθεί στην σημασία της στήριξης των φροντιστών ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας.

Η ημερίδα διοργανώνεται με τη στήριξη του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου και της Βουλευτού Επικρατείας κας Μαριέττας Γιαννάκου.

Χορηγοί της ημερίδας είναι οι εταιρείες Pfizer, Φαρμασέρβ – Lilly και Janssen Ελλάδος.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι:
www.iatronet.gr

Δωρεάν Εγγραφή ΕΔΩ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

15:00 – 15:20 Έναρξη ημερίδας – Χαιρετισμός από τον Χάρη Κούντουρο από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Χαιρετισμός από τον καθηγητή Γεώργιο Χριστοδούλου, την βουλευτή επικρατείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον κ Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

15:20 – 15:30 Η συμβολή των φροντιστών στην αξιοπρεπή διαβίωση των ευπαθών ομάδων, Γεώργιος Α. Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

15:30 – 15:40 Ποια μέτρα υποστήριξης αποδείχθηκαν πιο πολύτιμα για τους άτυπους φροντιστές κατά τη διάρκεια της πανδημίας; (Εισήγηση στα Αγγλικά) What support measures have proven most valuable to informal carers during the pandemic, Stecy Yghemonos, Executive Director Eurocarers

15:40 – 15:50 Πρόληψη της κατάθλιψης των φροντιστών, Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου, ΕΠΙΟΝΗ

15:50 – 16:00 Καλές πρακτικές υποστήριξης των άτυπων φροντιστών στο Βέλγιο (Εισήγηση στα Αγγλικά) Caring for carers: Inspiration by examples from Flanders-Belgium), Noor Seghers, Katholieke Universiteit Leuven

16:00 – 16:20 Η φροντίδα των φροντιστών. Ένα σημαντικό θέμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Χρήστος Πράπας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εταιρείας

Πηγή Άρθρου: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ