Η Schneider Electric γιορτάζει 50 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα

Σε νέα γραφεία στην περιοχή του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι θα μετακινηθεί μέσα στο 2019 η Schneider Electric, η οποία, μάλιστα, την επόμενη χρονιά γιορτάζει και τα 50 χρόνια παρουσίας της στην χώρα μας. Tα νέα γραφεία αναμένεται να διαθέτουν κορυφαίες τεχνολογίες διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και αυτοματισμού, τομείς, άλλωστε, στους οποίους εξειδικεύεται η εταιρεία. Στόχος της διοίκησης είναι η μεταφορά των γραφείων σε έναν χώρο καλύτερο για το well-being του προσωπικού (πιο προσβάσιμο, πιο φωτεινό, πιο λειτουργικό), για τον τρόπο εργασίας (digital workspace) αλλά και που θα δείχνει με καλύτερο τρόπο τις λύσεις της Schneider Electric (solution showcase).

Σημειώνεται πως η Schneider Electric στην χώρα μας έχει τζίρο περί τα 50 εκατ. ευρώ και από το 2016 έχει αναλάβει την ευθύνη και της αγοράς της Κύπρου, η οποία καταγράφει σημαντική δυναμική. Η ελληνική θυγατρική απασχολεί 200 εργαζομένους και αναμένεται να κλείσει την χρονιά με αύξηση του κύκλου εργασιών και γενικότερα θετική  πορεία. Συγκεκριμένα τα στελέχη της αναφέρουν πως το 2018 θα ολοκληρωθεί με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης στο σύνολο, ενώ όλες οι δραστηριότητές θα φέρουν θετικό πρόσημο

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία στην Ελλάδα από πλευράς επιδόσεων συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 20-30 κορυφαίων θυγατρικών του πολυεθνικού κολοσσού, που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει τζίρο ύψους 25 δις ευρώ περίπου.  

Ο παράγοντας EcoStruxure

Η ανοδική αυτή πορεία το 2018 για την εταιρία πιστώνεται στις σημαντικές επιτυχίες με το EcoStruxure, ειδικότερα στον κτιριακό αυτοματισμό όπου κερδήθηκαν τα σημαντικότερα Ελληνικά έργα, όπως τα γραφεία Agemar, ο Αστέρας αλλά και στα έργα υποδομών, όπως τα αεροδρόμια ή ο ΤΑΠ

Το EcoStruxure αποτελεί την βασική καινοτομία της εταιρείας και διέπει όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Πρόκειται για την ανοιχτή και διαλειτουργική ΙοΤ αρχιτεκτονική συστημάτων και πλατφόρμα της Schneider Electric. Πιο απλά, αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες της Schneider Electric μπορούν να εγκαθιστούν στις εγκαταστάσεις τους έξυπνες συσκευές, να συλλέγουν από αυτές δεδομένα ως προς τη λειτουργία των συστημάτων τους, να τα ελέγχουν καθώς και να αναλύουν και να κατανοούν τα δεδομένα αυτά προκειμένου στο τέλος της ημέρας να μπορούν να καταλήγουν σε ένα συγκεκριμένο πόρισμα και μία στρατηγική ως πως το πώς θα μπορούν να λειτουργούν πιο αποδοτικά.

Ακόμη η εταιρεία μέσα στην χρονιά που ολοκληρώνεται προχώρησε στην ανάπτυξη υπαρχόντων συνεργασιών και νέων, όπως το πρόγραμμα EcoXperts, συνεργατών που υποστηρίζουν στην υλοποίηση των λύσεων EcoStruxure. Ακόμη συνεχίζει να επεδύει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας του brand, προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό, μέσω social media και in-store promotion, με καμπάνιες ενημέρωσης για την προσφορά της στην κατοικία και έμφαση στην ασφάλεια, την προστασία και την αισθητική.  Επίσης, επεκτάθηκε στην αγορά του DIY με παρουσία στο Praktiker ενώ επένδυσε σημαντικά στην Ψηφιοποίηση της εμπειρίας του πελάτη με συνεχή βελτίωση των ψηφιακών της εργαλείων, όπως της ιστοσελίδας (45.000+ κωδικοί προϊόντων και τεχνικών χαρακτηριστικών στα Ελληνικά), των εφαρμογών υποστήριξης mySchneider app, των εφαρμογών συνεργατών για ηλεκτρονικές παραγγελίες και διαχείρισης mySchneider κ.α.

Το πλάνο για το 2019

Για την χρονιά που έρχεται τα στελέχη της Schneider Electric δηλώνουν πως ο Όμιλος παραμένει αφοσιωμένος στην μακρόχρονη παρουσία του και στην απόφαση να παραμένει  ενεργός στην Ελλάδα θα στηρίζει την ελληνική θυγατρική με περισσότερες επενδύσεις. Μάλιστα υπάρχει η αισιοδοξία πως μέσα στο 2019 θα υπάρξουν μεγάλα και σοβαρά έργα υποδομών από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως όσον αφορά στα Κτίρια και στη Βιομηχανία,  στα οποία η εταιρεία θα κοιτάξει να έχει παρουσία με την παροχή των καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων. Εξίσου σημαντικό κομμάτι αναμένεται να είναι και ο Τουρισμός

Τέλος μέσα στο 2019 προγραμματίζονται σημαντικά λανσαρίσματα νέων προϊόντων και λύσεων που ενισχύουν το EcoStruxure και υπογραμμίζουν το όραμα της εταιρείας για ένα συνδεδεμένο μέλλον στο πλαίσιο της ψηφιακής πραγματικότητας.

Πηγή: businessnews.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ