Λήξη Amber Alert – Εύρεση ανήλικης Σάντρα Χιμέλ (Sandra Himmel)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της ανήλικης Σάντρα Χίμελ (Sandra Himmel), 15 ετών. Η Σάντρα χάθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2007, στις 16:00, από την περιοχή Δήλεσι Βοιωτίας, όπου παραθέριζε με την οικογένειά της. Μετά την ενημέρωση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση της ανήλικης και κατόπιν συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έδωσε την έγκριση, ενεργοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης «Amber Alert» με στόχο την ανεύρεση της ανήλικης. Κάτοικοι της περιοχής είδαν την φωτογραφία της μικρής στην τηλεόραση και έδωσαν πολύ σημαντικές πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν στην εύρεση της από την Αστυνομία. Το παιδί βρέθηκε, είναι καλά στην υγεία του και είναι πάλι κοντά στους γονείς της. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην εύρεση του παιδιού η Ελληνική Αστυνομία καθώς επίσης η Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα.

Το πρόγραμμα Amber Alert παρουσιάστηκε επίσημα την Παρασκευή 25 Μαΐου 2007 και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην διαδικασία ανεύρεσης εξαφανισθέντων παιδιών καθώς αποδεικνύεται ότι συμβάλει στην άμεση και μέγιστη ενημέρωση, κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων με στόχο την ανεύρεση του παιδιού.

Οι εξαφανίσεις ανηλίκων αποτελούν ένα φαινόμενο με αυξητική τάση και στην χώρα μας και κάθε εξαφανισμένο παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο.

Από την επίσημη παρουσίαση του Amber Alert στις 25 Μαΐου 2007, ο Σύλλογος χειρίστηκε 11 περιπτώσεις εξαφανίσεων οι οποίες αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά κρίσιμες και αφορούσαν σε παιδιά ηλικίας από 5-15 ετών και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του συστήματος Amber Alert. Στις 4 Ιουλίου 2007, το πρόγραμμα Amber Alert τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για πρώτη φορά και με την βοήθεια όλων μας ένας 13χρονος βρέθηκε και επέστρεψε στην ασφάλεια του σπιτιού του.

Στις υπόλοιπες 10 περιπτώσεις η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και των ευαισθητοποιημένων πολιτών, συνέβαλε στην έγκαιρη ανεύρεση και των 10 παιδιών, άρα και στην μη τελική ενεργοποίηση του προγράμματος.

Η σύμπραξη και ενεργή συμμετοχή όλων μας στην διαδικασία εντοπισμού ενός παιδιού που έχει εξαφανιστεί, αποδεικνύεται ως η πιο αποτελεσματική οδός για την ανεύρεσή του και με το Amber Alert αυτό επιτυγχάνεται.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φορείς, που συμμετέχουν στο Amber Alert, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν εφικτή η ανεύρεση της μικρής μας φίλης Σάντρα:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ:

  1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης – ΕΛ.ΑΣ.
  2. Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών
  3. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων
  4. Υπουργείο Εσωτερικών
  5. Υπουργείο Εξωτερικών
  6. Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
  7. Υπουργείο Δικαιοσύνης
  8. Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  9. Υπουργείο Ανάπτυξης
  10. Κρατικός αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» – Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

  1. NET ET1 ET3 (ΕΡΤ)
  2. ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ
  3. MEGA Channel
  4. Alpha
  5. ALTER
  6. STAR
  7. ΣΚΑΪ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

  1. ΣΚΑΪ
  2. ΑΝΤΕΝΝΑ RADIO
  3. ΡΥΘΜΟΣ
  4. ΕΡΑ
  5. ALPHA RADIO
  6. JOHN GREEK
  7. CAPTAIN JACK
  8. FLASH

INTERNET (ΠΡΟΒΟΛΗ AMBER ALERT TV SPOT)

  1. ANTENNA INTERNET
  2. www.e-go.gr
  3. www.ethnos.gr
  4. www.imerisia.gr
  5. www.cinema.gr

INTERNET PROVIDERS & σταθερη τηλεφωνια

  1. ΟΤΕ
  2. FORTHnet

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ AMBER ALERT SMS)

  1. COSMOTE
  2. VODAFONE
  3. WIND

ΙΔΙΩΤΕΣ/ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

  1. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
  2. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε. (ΑΜΕΛ)
  3. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.
  4. AEGEAN AIRLINES
  5. DB DATABANK
  6. ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ