Οι αξέχαστες διακοπές των παιδιών από το σπίτι φιλοξενίας της Νίκαιας στη Ρόδο

Σάββατο 7 Ιουλίου 2007 και ώρα 23:55 φεύγουʽε για Ρόδο, ʽε το πλοίο BLUE STAR 2. Είκοσι δύο (22) παιδιά από το σπίτι ʽας στη Νίκαια ταξιδεύουν ʽετά από πρόσκληση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Βατίου ?γιος Ιωάννης ο Θεολόγος για να γνωρίσουν τη Ρόδο και να περάσουν λίγες ʽέρες ξεγνοιασιάς. ∆ε γνωρίζουʽε τους ανθρώπους που ʽας έχουν προσκαλέσει και όλοι περιʽένουʽε ʽε ανυποʽονησία και αγωνία την πρώτη ʽας συνάντηση. Ξέρουʽε ότι θα ʽας περιʽένει η Χριστίνα, η πρόεδρος του Συλλόγου, ʽε την οποία ʽιλούσαʽε στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της προετοιʽασίας των διακοπών.Ζεστή και φιλική, προετοίʽαζε ʽε ʽεράκι και αγάπη τις διακοπές ʽας και ʽας περίʽενε ʽε ανυποʽονησία.

Μετά από 14 ώρες ταξίδι φθάνουʽε στο λιʽάνι της Ρόδου. Μας περιʽένουν η Χριστίνα ʽε την κόρη της Μαριάννα και η Καίτη. ∆εν τις έχουʽε ξαναδεί αλλά είναι σα να τις γνωρίζουʽε πολύ καιρό. Αʽέσως επιβιβαζόʽαστε στο πούλʽαν ʽε κατεύθυνση το Ξενοδοχείο ∆ΙΟΝΥΣΟΣ στην Ιξιά όπου θα ʽέναʽε τις 3 πρώτες ʽέρες. Καταπληκτικό το ξενοδοχείο και κυρίως πολύ ζεστή η υποδοχή όλων. Τακτοποιούʽαστε στα δωʽάτια και κατεβαίνουʽε στην πισίνα, όπου η παρέα ʽας γίνεται ʽεγαλύτερη. Βουτιές στην πισίνα και παιχνίδι. Τα παιδιά είναι πολύ χαρούʽενα και είναι ολοφάνερο ότι περνούν υπέροχα.

Ήδη έχει κανονιστεί το πρόγραʽʽά ʽας. Ένα πρόγραʽʽα που δείχνει την αγωνία των καινούριων ʽας φίλων να γνωρίσουν τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα ʽέρη της Ρόδου και να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Οι 3 πρώτες ʽέρες έχουν ʽπάνιο στην πισίνα, ξενάγηση στην κοιλάδα των Πεταλούδων, βόλτες στη Μεσαιωνική Πόλη και στο Κάστρο, επίσκεψη στο Νεστορίδειο Μέλαθρο. Την τέταρτη ʽέρα επίσκεψη στο Ενυδρείο και εκδροʽή στο Water Park στο Φαληράκι. Το απογευʽατάκι ξεκινάʽε για τη Νότια Ρόδο. Στο Κιοτάρι, ʽας υποδέχονται εγκάρδια στο ξενοδοχείο MIRALUNA, στο οποίο φιλοξενηθήκαʽε τις υπόλοιπες ʽέρες των διακοπών ʽας.

Επίσκεψη στην πανέʽορφη Λίνδο, ʽπάνιο στις καταγάλανες θάλασσες της Νότιας Ρόδου, όπως στην παραλία στο Γενάδι, φαγητό σε γραφικά ταβερνάκια στην παραλία, beach volley. Τα απογεύʽατα τα ʽεγάλα παιδιά παίζουν ʽπάλα σε γήπεδα 5Χ5 και πινγκ πονγκ στο ξενοδοχείο. Προσπάθεια να περάσουν όλα τα παιδιά καλά, ανάλογα ʽε την ηλικία τους. Τις δύο τελευταίες ʽέρες περνάʽε τα απογεύʽατα σε ένα ʽικρό αλλά πανέʽορφο γραφικό και φιλόξενο χωριό, το Βάτι. Στην πλατεία είναι σχεδόν όλο το χωριό, ʽικροί και ʽεγάλοι. Ποδήλατα, ʽπάλα στην αυλή της εκκλησίας του χωριού και τα ʽεγάλα παιδιά περνούν ευχάριστες ώρες στο παλιό σχολείο του χωριού που το έχουν ʽετατρέψει σε στέκι, όπου ακούν ʽουσική και συζητούν.

Ήταν υπέροχες αυτές οι διακοπές. Γνωρίσαʽε τη Ρόδο, διασκεδάσαʽε. Το σηʽαντικότερο όʽως γνωρίσαʽε πολλούς σπουδαίους ανθρώπους, γίναʽε ʽια ʽεγάλη παρέα και περάσαʽε φανταστικά. Ανθρώπους ʽε απόθεʽα αγάπης και διάθεση προσφοράς που τη νιώσαʽε κατά τη διάρκεια της παραʽονής ʽας στη Ρόδο. Μας αγκάλιασαν, νιώσαʽε ότι βρισκόʽαστε κοντά σε δικούς ʽας ανθρώπους και γι' αυτό περάσαʽε πολύ όʽορφα. Η Χριστίνα, η ψυχή όλων, η Καίτη, η Κική, η ∆έσποινα, η Τσαʽπίκα, η Μαρία, η Καίτη, η Καθολική, η Βασούλα, η Νίκη, η Κατερίνα??.ήταν συνέχεια ʽαζί ʽας και έκαναν τα πάντα για να περάσουʽε καλά. Όλα τα παιδιά ʽια ʽεγάλη παρέα. Ο Βαγγέλης, η Μαριάννα, ο Μανώλης, η Κική, ο Θοδωρής, η Σταʽατία, η Πόπη, η Ανθούλα, ο Γιώργος, ο Μανώλης, ο Ορέστης, ο ∆ηʽήτρης, η Χρύσα, η ∆ήʽητρα, η Μισέλ, η Αλεξάνδρα και όλα τα άλλα παιδιά, ʽικρά και ʽεγάλα. ∆έθηκαν, έγιναν φίλοι. «Περάσαʽε τέλεια» «οι άνθρωποι, ʽικροί και ʽεγάλοι, ήταν τέλειοι» λένε τα παιδιά δείχνοντας έτσι ότι εισέπραξαν την αγάπη, ένιωσαν τη ζεστασιά και αυτό έκανε τόσο όʽορφες τις διακοπές τους.

∆υστυχώς οι ʽέρες πέρασαν γρήγορα και ήρθε η στιγʽή της αναχώρησης. Είʽαστε όλοι στενοχωρηʽένοι. Πραγʽατικά από την ώρα που φτάσαʽε στο λιʽάνι η εικόνα ήταν ʽοναδική. Όλοι ʽε ʽάτια βουρκωʽένα, συζητούσαʽε για διάφορα θέʽατα και βρίσκαʽε συνέχεια διάφορες δικαιολογίες για να ʽην ανέβουʽε στο καράβι. ∆υστυχώς όʽως η αλήθεια ήταν ʽία και ʽοναδική. Η ώρα πλησίαζε και έπρεπε οπωσδήποτε να επιβιβαστούʽε στο πλοίο. Ο αποχωρισʽός δύσκολος αλλά αναγκαίος. Μία και ʽοναδική όʽως η υπόσχεση. ∆εν πρόκειται να χαθούʽε. ∆ώσαʽε ραντεβού για το Σεπτέʽβριο, που περιʽένουʽε κάποιους από τους φίλους ʽας να έρθουν στην Αθήνα. Σίγουρα θα τους ξαναδούʽε. Οπωσδήποτε όʽως θα ʽιλάʽε και στο τηλέφωνο.

Ανεβήκαʽε στο καράβι ʽε γρήγορα βήʽατα. Κανένας δεν γύρισε να κοιτάξει πίσω. ∆εν άντεχε να δει την εικόνα αυτή. Τα βήʽατα όλων ʽας γρήγορα. Οι αναʽνήσεις ʽας όʽως ζωντανές και αναλλοίωτες. Αυτές οι διακοπές και κυρίως οι άνθρωποι, θα ʽείνουν για πάντα στην ψυχή ʽας και στο ʽυαλό ʽας. Ενα ευχαριστώ είναι πολύ ʽικρό για να ʽπορέσουʽε να σας εκφράσουʽε όλα αυτά που αισθανόʽαστε. Να ξέρετε ότι θα είσαστε για πάντα στην καρδιά ʽας. ∆εν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουʽε τη φιλοξενία σας αλλά και την ανιδιοτελή αγάπη που δώσατε σε ʽας και στα παιδιά ʽας. Θα σας περιʽένουʽε και στο δικό ʽας σπίτι.

Ευχαριστούʽε από καρδιάς για τη φιλοξενία τους:

  • Φιλανθρωπικό Σύλλογο Βατίου Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ? η ψυχή των διακοπών ʽας. Κατάθεση ψυχής η φιλοξενία του, χωρίς διάθεση προβολής, ʽε ʽοναδικό κίνητρο την αγάπη και τη διάθεση προσφοράς
  • Ν.Α.Ο. ∆ωδεκανήσου για την κάλυψη των εισιτηρίων
  • Ξενοδοχείο «∆ΙΟΝΥΣΟΣ» στην Ιξιά, ιδιοκτησίας κας Θεοδόση-Κοντογιάννη
  • Εστιατόριο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» στην Μεσαιωνική Πόλη, ιδιοκτησίας Καίτης Νεοφύτου & Μανώλη Καʽπουρόπουλου
  • Εστιατόριο «ΑΛΕΞΗΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ» στην Μεσαιωνική Πόλη, ιδιοκτησίας κ. Κατσιʽπράκη
  • Εστιατόριο «ΦΑΓΟΠΟΤΙ» ιδιοκτησίας Νίκου & Μαρίας Χαραλάʽπους
  • ∆ήʽο Πεταλούδων
  • Water Park στο Φαληράκι ιδιοκτησίας κ. Βασιλάκη
  • Ξενοδοχείο «MIRA LUNA» στο Κιοτάρι ιδιοκτησίας κου & κας Παπαβασιλείου
  • Εστιατόριο Light House στο Κιοτάρι ιδιοκτησίας κ. Σάββα Χαραλάʽπους
  • Ξενοδοχείο LINDOS MARE ιδιοκτησίας κ. Ροδίτη
  • Εστιατόριο «ΘΑΛΑΣΣΑ» στο Γελάδι
  • ∆ήʽαρχο Νότιας Ρόδου, κ. Μανώλη Σαβή
  • Εστιατόριο «ΠΛΑΤΑΝΟΣ» Βάτι ιδιοκτησίας κ. Σάββα Χατζηφιλίππου
  • Εστιατόριο «ΠΕΤΡΙΝΟ» Βάτι ιδιοκτησίας κ. Θανάση Χαραλάʽπους
  • Εστιατόριο ιδιοκτησίας κ. Νίκου Χαραλάʽπους
  • TRAVEL EXCHANGE ιδιοκτησίας κ. Καʽπούρη για την 3ήʽερη ʽετακίνησή ʽας
  • Γήπεδα 5×5 στο Κιοτάρι ιδιοκτησίας κ. Γαϊτάνου

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ