Το Χαμόγελο του Παιδιού: Πρόσκληση: 302010 – Δώσε μου το Δικαίωμα να Χαμογελάσω

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 30 χρόνων από την Υιοθέτηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλούν στην εκδήλωση  «302010-Δώσε μου το Δικαίωμα να Χαμογελάσω». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 & ώρα 10:30 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  (Αίθουσα Jacqueline de Romilly).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού αποτελούμενη από παιδιά εθελοντές & εθελόντριες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στη χώρα μας.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παρατίθεται link όπου μπορείτε να δείτε:
  • Πλάνα από τις συναντήσεις των παιδιών του You Smile με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη. Επίσης, τις συναντήσεις και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ των παιδιών και τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη, την τ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.  
  • Το spot «302010-Δώσε μου το Δικαίωμα να Χαμογελάσω» 
  • Τις προτάσεις των παιδιών για την προώθηση και προάσπιση των Δικαιωμάτων τους εδώ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2012 λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile» το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθεί μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των παιδιών και των νέων στη λήψη αποφάσεων, ενώ από το 2018 έχει συσταθεί στο YouSmile η ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ αποτελούμενη από μαθητές εθελοντές που μάχονται για την προώθηση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών. 

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στηρίξετε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των παιδιών εθελοντών / εθελοντριών του Οργανισμού μας στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων που βιώνει ένα παιδί, ένας έφηβος, μια έφηβη στην Ελλάδα και στον κόσμο. 

Με στόχο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, ας δώσουμε στα παιδιά μια πραγματική ευκαιρία για να ακουστεί η φωνή τους! 
Προσδοκούμε να σας δούμε από κοντά και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή/και διευκρίνιση.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ