Το Χαμόγελο του Παιδιού συμβάλλει στη 10η Συνάντηση της Πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε στη 10η Συνάντηση της Πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, η οποία έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες 5 και 6 Δεκεμβρίου 2017.

Τη φετινή χρονιά στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ΜΚΟ και των Εθνικών Εισηγητών κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Την έναρξη χαιρέτισε Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Στόχος της κοινής συνάντησης ήταν να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις νέες προτεραιότητες και δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς και να έρθουν σε επαφή οι Οργανώσεις με τους Εθνικούς τους Εισηγητές. Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εθνικών οργανισμών, που έχουν αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών στον αγώνα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων παρουσιάζοντας στοιχεία και νέα δεδομένα γύρω από το φαινόμενο. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε τις δράσεις και την εμπειρία του στο πεδίο της πρόληψης και καταπολέμησης φαινομένων εμπορίας παιδιών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις ενημέρωσης για τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υποδομές για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και την ανάγκη μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης γύρω από το φαινόμενο ειδικότερα εν μέσω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. 

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος η συνάντηση των μελών της Πλατφόρμας έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες οργανισμούς να ανταλλάξουν καλές πρακτικές πρόληψης και καταπολέμησης που εφαρμόζονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ενεργός μέλος της Πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Εμπορίας Ανθρώπων από την ίδρυσή της το 2013.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ