9ο Επιστημονικό Συνέδριο του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank με θέμα «The Great Depression and Economic Thought in Europe’s less industrialised countries revisited»

Το 9ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, από 1 έως 2 Οκτωβρίου 2010.
 
Το θέμα της εφέτος ήταν «The Great Depression and Economic Thought in Europe’s less industrialised countries revisited». Την επιστημονική ευθύνη της συναντήσεως είχε ο κάτοχος της έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Fletcher School (Tufts University) και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.
 
Όπως φαίνεται και από τον τίτλο της συναντήσεως, αντικείμενό της ήταν η Μεγάλη Ύφεση του 1929 στις ευρωπαϊκές οικονομίες που δεν αποτελούσαν τον βιομηχανικό κορμό της Ευρώπης στα χρόνια της κρίσεως, καθώς επίσης και ο τρόπος με τον οποίον η κρίση έγινε κατανοητή από τους οικονομολόγους των χωρών αυτών.
 
Στη συνάντηση κλήθηκαν και συμμετείχαν καθηγητές και ερευνητές από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, το Βέλγιο και, βεβαίως, από την Ελλάδα.
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ