ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Ο Γιάννης Βασιλάκος κρατά γερά το τιμόνι της Κωτσόβολος

 

Στην προηγούμενη αλλά και στην παρούσα και νέα εποχή της Κωτσόβολος, πριν αλλά και μετά την εξαγορά από τη ΔΕΗ, ο Κωτσόβολος έχει ως καθοδηγητή του έναν άνθρωπο με ικανότητα, συγκρότηση, διορατικότητα και ηγετικές ικανότητες. Ο λόγος για τον Γιάννη Βασιλάκο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος, παρά την αλλαγή της ιδιοκτησίας από τον όμιλο Currys, που ήταν ο πωλητής, στον όμιλο ΔΕΗ που είναι ο νέος ιδιοκτήτης, είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί με μαεστρία την επιχείρηση σε κάθε της βήμα.

 

Μάλιστα, κατά την παρουσίαση της εταιρείας στη διάρκεια του 2023 σε δημοσιογράφους, ο ίδιος είχε αναφερθεί στον ευρύτερο χαρακτήρα που έχει ο Κωτσόβολος, ο οποίος δεν αποτελεί αμιγώς μία εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων, αλλά μία οντότητα με πολυδιάστατο χαρακτήρα. Στο επίκεντρο της, εκτός των άλλων, βρίσκεται η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και αντλιών θερμότητας με το ‘κλειδί στο χέρι’ αλλά και η μελέτη και εγκατάσταση ηλεκτρικών συσκευών και επίπλων για σπίτια και επιχειρήσεις.

 

Νέες επενδύσεις

 

Η Κωτσόβολος στην περίοδο 2022/2023 «έτρεξε» επενδύσεις 13,4 εκατομμυρίων ευρώ και ανέπτυξε πλάνο επενδύσεων κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ για το χρονικό διάστημα 2023/2024. Στις επενδύσεις περιλαμβάνεται η δημιουργία της νέα κεντρικής αποθήκης, η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και η λειτουργία νέων καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, που μπορούν να αποτελέσουν hubs παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και υψηλού επιπέδου.

 

Στο επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό

 

Στις προτεραιότητες όμως που θέτει ο ίδιος για την Κωτσόβολος είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Οι άνθρωποι κατά τον ίδιο είναι αυτοί που μέσα από την καθημερινή τους προσπάθεια καταφέρνουν να δημιουργούν αξία, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συναδέλφους τους και την εταιρεία, κάτι που αποτελεί βασική πεποίθηση του επικεφαλής της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, και της μεγαλύτερης αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

 

Πεποίθησή του είναι ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν θα υπερβεί ποτέ το φυσικό, καθώς πιστεύει ότι το βασικό σημείο επαφής μίας επιχείρησης με τον πελάτη καθώς και η προσωπική επαφή μαζί του είναι το σημαντικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημά που αυτή διαθέτει. Πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής ως άνθρωπος τίθεται στο επίκεντρο της πώλησης και καλλιεργείται σχέση εμπιστοσύνης με τις εταιρείες και τις μάρκες.

 

Ένας άνθρωπος με μακρά θητεία στην αγορά

 

Ο Γιάννης Βασιλάκος θήτευσε για περισσότερες από δύο δεκαετίες στον τομέα της λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας. Αποφοίτησε από το Ashridge Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδoς και ανέλαβε καθήκοντα στην Kωτσόβολος το 2010, μετά την αποχώρηση του προκατόχου του Ανδρέα Αθανασόπουλου. Ο Γιάννης Βασιλάκος ανέλαβε τα σημερινά του καθήκοντα το 2018 μετά από θητεία ως εμπορικός διευθυντής της Κωτσόβολος. Πριν να συνεργαστεί με την Κωτσόβολος είχε διατελέσει διευθυντής λιανικής και εμπορικός διευθυντής για λογαριασμό της Multirama στον όμιλο Public Retail World, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία Πουλιάδης & Συνεργάτες ως marketing manager της Διεύθυνσης Επιχειρηματικών λύσεων και συνέχισε στην όμιλο Informer ως business unit manager του τομέα ξενοδοχειακών λύσεων.

 

Σημαντική πρόκληση για τον ίδιο το επόμενο διάστημα αποτελεί να κρατήσει την εταιρεία στα επίπεδα πωλήσεων που είχε τα προηγούμενα χρόνια και να την οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη. Κάτι που φαίνεται να μπορεί να υλοποιήσει, μέσα από την πλούσια γκάμα υπηρεσιών που έχει θέσει στη φαρέτρα της η Κωτσόβολος τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκληση όμως αποτελεί και η πορεία της συνολικής αγοράς ηλεκτρικών, η οποία το 2024 ξεκίνησε πολύ διαφορετικά από το 2023, καθότι πλέον δεν βρίσκεται σε ισχύ το «Πρόγραμμα Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή», το οποίο μέσω των επιδοτήσεων που προσέφερε για κλιματιστικά, καταψύκτες και ψυγεία, κατάφερε να δώσει σημαντική ώθηση στην αγορά το 2022 και κυρίως το 2023, ενώ ήδη ο κλάδος είχε ευνοηθεί και στη μετά-Covid περίοδο.

 

Επομένως το στοίχημα και για τον ίδιο αλλά και για όλους όσους βρίσκονται στην ίδια αγορά, είναι να βρουν τις λύσεις εκείνες και τα προϊόντα που θα δώσουν διεξόδους και θα κρατήσουν τους καταναλωτές ενεργούς, αυξάνοντας ταυτόχρονα το τζίρο των επιχειρήσεων.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ