Tο βραβείο «Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2006» απονεμήθηκε στη ΔΕΗ

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2006, στο «ΓΑΙΑ», Ίδρυμα Γουλανδρή, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ECOCITY, απονεμήθηκε στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. το βραβείο «'Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2006»' που αναφέρεται στις περιβαλλοντικές επενδύσεις της.


Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης κ. Δημ. Μανιατάκης.


Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας, ο Βουλευτής κ. Αθ. Κατσιγιάννης, Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και η Πρόεδρος του Ιδρύματος κα Νίκη Γουλανδρή.


Η ΔΕΗ Α.Ε. σε εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής της λαμβάνει δραστικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των επεμβάσεων στο περιβάλλον και της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας, με σημαντικές επενδύσεις, ιδίως σε περιοχές όπου αναπτύσσει δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε πλήρη εναρμόνιση με τους νόμους της πολιτείας και τις Κοινοτικές Οδηγίες.


Παράλληλα έχει συνεργαστεί στενά με το ΥΠ.ΑΝ. και το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για να αναπτύξουν από κοινού τις ελληνικές θέσεις σε θέματα εφαρμογής του πρωτοκόλλου του Κιότο.


Η βράβευση της ΔΕΗ Α.Ε. αποτελεί μια αναγνώριση του μεγάλου έργου που γίνεται μέσα στην επιχείρηση σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί τμήμα μόνο του συνόλου των αντίστοιχων επενδύσεων ολόκληρης της επιχείρησης.


Η απονομή του βραβείου αυτού  ενθαρρύνει όλους διοίκηση, στελέχη και προσωπικό να προχωρήσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την εκπλήρωση του οράματος του μετασχηματισμού της ΔΕΗ σε μια υπερσύγχρονη και δυναμική επιχείρηση που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ