Ομιλία του Δρ Thomas Brinkmann, Γενικού Διευθυντή της INTERAMERICAN Γενικών Ασφαλίσεων, στην εσπερίδα με τίτλο «Διαχείριση Περιβαλλοντικού Κινδύνου και Επιχειρηματική Ευθύνη: Αναζητώντας βιώσιμες λύσεις»

Η εσπερίδα με τίτλο «Διαχείριση Περιβαλλοντικού Κινδύνου και Επιχειρηματική Ευθύνη: Αναζητώντας βιώσιμες λύσεις» που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της INTERAMERICAN στην Αθήνα την Τρίτη, 19 Μαΐου 2009, ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Δρ Thomas Brinkmann, Γενικού Διευθυντή της INTERAMERICAN Γενικών Ασφαλίσεων.

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι,

Για μένα, η Ελλάδα είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Και μήπως μπορώ να το πω με περισσότερη ειλικρίνεια γατί δε μιλάω για την πατρίδα μου. Η Ελλάδα προσφέρει τα πάντα : βουνά, νησιά, παραλίες και θάλασσα. Βεβαίως, θα μπορούσα να αναφέρω τη σημασία που έχει ένα καθαρό περιβάλλον για την τουριστική ανάπτυξη. Νομίζω όμως ότι δε χρειάζεται μια οικονομική δικαιολογία να σεβόμαστε και να προστατεύουμε αυτό το περιβάλλον. Έχουμε την υποχρέωση να το αφήσουμε για τα παιδία μας όπως το βρήκαμε ή ακόμα καλύτερα.

Στη σημερινή Εσπερίδα ακούσαμε πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες. Πριν να ανακεφαλαιώσω τις ομιλίες, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους ομιλητές για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Πιστεύω ότι όλοι αξίζουν ένα γερό χειροκρότημα.

Ο κ. Capaldo, Πρόεδρος του RICS ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του κορυφαίου οργανισμού διαπιστευμένων εμπειρογνωμόνων και εκτιμητών.

Μας παρουσίασε τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και τον αντίκτυπό της στην παραγωγή. Η πρόσκληση αυτή απαιτεί περαιτέρω ενεργοποίηση από την κοινωνία, την πολιτεία και τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Percy, Διευθυντής του διεθνούς συμβουλευτικού Οίκου Gleeds, εστίασε, στην ομιλία του, στις τάσεις και προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ευρώπη ως προς το περιβάλλον. Βάσει της Κοινοτικής Οδηγίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν μετρά πρόληψης και ενεργού διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου που αφορά επιχειρηματικές δραστηριότητες κάθε μεγέθους.

Ο κ. Βήχας, Διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΝΤΩΡ (πραγματογνώμονες – εκτιμητές – μηχανικοί) τόνισε την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας ως μη βιομηχανική χώρα, καθώς και χώρα που δεν έχει υποστεί σημαντικό περιβαλλοντικό ατύχημα.

Αυτό έχει δημιουργήσει τη λανθασμένη εντύπωση της μη σύνδεσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τις επιχειρηματικές πρακτικές. Με την εφαρμογή του καινούριου Νόμου, ο κύριος Βήχας αναμένεται να αλλάξει άρδην το σκηνικό στον περιβαλλοντικό και επιχειρηματικό τομέα.

Ο κ. Τσολακίδης, Υποδιευθυντής Περιβαλλοντικών Ασφαλίσεων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, παρουσίασε το καινούριο προϊόν Green Line της INTERAMERICAN. Το προϊόν προσφέρει όλες τις νόμιμες καλύψεις απόλυτα προσαρμοσμένες στο ελληνικό περιβαλλοντικό και ασφαλιστικό δίκαιο που ζητάει η ελληνική νομοθεσία. Το προϊόν καλύπτει κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και περιβαλλοντικής επικινδυνότητα και μέχρι 10 εκατομμύρια ευρώ.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η INTERAMERICAN, φέτος, γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας με επιτυχία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η INTERAMERICAN έχει αποκτήσει μια ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, κυρίως σε ιδιώτες. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να προσφέρει και λύσεις σε επιχειρήσεις. Μέσα στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και το καινοτόμου προϊόν Green Line για την ασφάλιση της αστικής ευθύνης του περιβαλλοντικού κινδύνου αλλά και το προϊόν Energy Line, για την ασφάλιση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εκτός από την ασφάλιση κινδύνου, η INTERAMERICAN προσφέρει επίσης ευρύ πλαίσιο συμβουλευτικών υπηρεσιών σε περιβαλλοντικά θέματα, και όχι μόνο, μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Μέντωρ πραγματογνώμονες – εκτιμητές – μηχανικοί. Από την INTERAMERICAN μπορείτε να περιμένετε μια προσφορά ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών πάντα με καινοτόμο προσέγγιση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας δείξω την τελευταία διαφάνεια που παρουσιάζει με ένα διαφορετικό τρόπο-προσέγγιση την κλιματική αλλαγή τις τελευταίες δεκαετίες.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ