Ο όμιλος Eurobank EFG βραβεύεται για την περιβαλλοντική εκστρατεία WWF Eco2nomy

Ο Όμιλος Eurobank EFG απέσπασε Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας – ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 – για την υποστήριξη του προγράμματος WWF Eco2nomy
 

Η Eurobank EFG στήριξε από τις αρχές του 2011 την εκστρατεία του WWF Ελλάς, Eco2nomy, η οποία είχε ως στόχο να προτείνει σε κάθε οικογένεια απλές καθημερινές λύσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας με σημαντικό όφελος για το περιβάλλον και το πορτοφόλι του νοικοκυριού.

Αιχμή του δόρατος της εκστρατείας αποτέλεσε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε.) του οποίου ο Όμιλος Eurobank EFG ήταν Εθνικός Χορηγός. Το Π.ΕΞ.Ε. διήρκησε 13 μήνες και έφθασε στο τέλος του στις 30 Απριλίου 2012. Η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή της τελικής κατάταξης και κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας στην εξοικονόμηση ενέργειας, ανάμεσα σε 11 Ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, περισσότερα από 8.000 νοικοκυριά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσαν τη συμμετοχή τους και υιοθέτησαν πρακτικές μείωσης του ενεργειακού τους αποτυπώματος, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων βαθμολογήθηκαν οι συμμετέχουσες ομάδες, ήταν τόσο η συμμετοχή των πολιτών, όσο και το τελικό ποσοστό εξοικονόμησης το οποίο επετεύχθη.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη σε συμμετοχές, τόσο σε αναλογία πληθυσμού, όσο και σε απόλυτους αριθμούς. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 2.845 νοικοκυριά, τη στιγμή που η δεύτερη σε συμμετοχές χώρα, η Γερμανία, έφτασε τις 1.888.

Σε ότι αφορά στην κατανάλωση ενέργειας θέρμανσης, η Ελλάδα ήρθε πρώτη, με μείωση της κατανάλωσης κατά 6,16% και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί με 4,84%.

Αντίστοιχα στα ποσοστά εξοικονόμησης, η Ελλάδα πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με σημαντική εξοικονόμηση στον ηλεκτρισμό, που ανήλθε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στο 10,52%, με πρώτη τη Βουλγαρία με ποσοστό 13,62%.
Για να ενημερωθείτε για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας συμβουλευτείτε τον Οδηγό Εξοικονόμησης Ενέργειας του WWF Ελλάς.



Eurobank EFG – WWF Eco2nomy

https://www.youtube.com/watch?v=GwqePad_nuM

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ