Η δράση «100 πάρκα & χώροι πολιτισμού» προστατεύει το πράσινο τεσσάρων νησιών της χώρας

Ο Όμιλος Εurobank και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πραγματοποίησαν για τρίτη χρονιά δράσεις καθαρισμού σε τέσσερα νησιά της χώρας. Σκοπός της δράσης ήταν να προετοιμάσει και να προστατεύσει τις πολύτιμες περιοχές πρασίνου των νησιών από τις πυρκαγιές που μαστίζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις εξελίχθηκαν στις 10 και 24 Ιουνίου 2012, κατά τις οποίες πάνω από 250 μέλη της Προσκοπικής Κίνησης, παιδιά και εθελοντές πολίτες, καθάρισαν περιοχές πρασίνου και ακτές στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σύρο και την Κεφαλλονιά. Συγκεκριμένα, καθαρίστηκαν συνολικά 80 στρέμματα πρασίνου και μαζεύτηκαν 90 σακούλες με απορρίμματα στη Χίο, στη Σύρο και την Κεφαλλονιά. Στη Λέσβο συγκεντρώθηκαν 10 τόνοι με απορρίμματα και επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν όργανα παιδικής χαράς, παγκάκια και τραπεζοπάγκοι.

Οι Δήμοι Λέσβου, Χίου και Κεφαλλονιάς έθεσαν υπό την αιγίδα τους την πρωτοβουλία αυτή ενώ στη Σύρο η δράση υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Καθολικής Επισκοπής.

Η δράση «100 πάρκα & χώροι πολιτισμού» πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Ομίλου Eurobank. Το 2010 παρόμοια δράση πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 30 σημεία σε όλη την Αττική, μεταξύ των οποίων και τρεις αρχαιολογικοί χώροι. Πρόσκοποι, ανιχνευτές, ενήλικες βαθμοφόροι, παιδιά και εθελοντές πολίτες καθάρισαν 750 στρέμματα πρασίνου και μάζεψαν 2.500 σακούλες με απορρίμματα. Το 2011 πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού σε έξι πόλεις στην Ελλάδα κατά τις οποίες καθαρίστηκαν 290 στρέμματα πρασίνου και μαζεύτηκαν 1.800 σακούλες απορρίμματα.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ