Δελτίο τύπου

Η ΑΒ βαθύτατα συγκλονισμένη από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ανταποκρίθηκε θετικά από την πρώτη στιγμή στις εκκλήσεις των Νομαρχιών & Δήμων των περιοχών που πλήττονταν και κινητοποιώντας άμεσα τον μηχανισμό ανεφοδιασμού των καταστημάτων, προσέφερε δωρεάν τα είδη πρώτης ανάγκης που της ζητήθηκαν.


Εν τω μεταξύ -και στα πλαίσια της διερεύνησης των καλυτέρων λύσεων για την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών αλλά και των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας,- η ΑΒ αποφάσισε ειδικά για το έτος 2007 να διπλασιάσει το ποσοστό επί του ετήσιου κύκλου εργασιών που πάγια προσφέρει σε μεγάλες δωρεές και χορηγίες.


Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό χορηγιών και δωρεών από 0,025% επί των πωλήσεων του 2007 θα γίνει 0,050%. Αυτό το επιπλέον ποσοστό  που μαζί με το ¼ του ποσοστού χορηγιών του 2008 εκτιμάται να υπερβαίνει ως ποσόν τα 400.000,00 ευρώ, θα διατεθεί από την Επιτροπή  Χορηγιών της ΑΒ για την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και συνανθρώπων μας.


Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της πάγιας δέσμευσης της ΑΒ για προσφορά σε χορηγίες του 0,025% επί των πωλήσεων, έγιναν μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε τα εγκαίνια των έργων που ολοκληρώθηκαν και που αφορούσαν τις μεγάλες χορηγίες του 2005 και 2006.


Στις 20 Ιουνίου 2007 παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη ?νθιμου, του Υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου, του Υφυπουργού Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλου και πλήθους επισήμων, έγιναν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Γ' Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. H AB το 2006, είχε προσφέρει στο σύλλογο «Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής», το ποσό των 120.000 ευρώ, για να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής. Την ΑΒ εκπροσώπησε ο κ. Τ. Κολλίντζας ανεξάρτητο μη εκτελεστικό  μέλος του Δ.Σ. Το έργο που πραγματοποιήθηκε είναι εντυπωσιακό και η διαφορά με τις υπόλοιπες παλαιές  παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου εμφανής.


Στις 5 Ιουλίου 2007, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση και επισημότητα,  τα εγκαίνια της Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σωματείο MDA Ελλάς.


Τα εγκαίνια της μονάδας τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, πολλών επισήμων και πολιτικών του νομού, ενώ  ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε Αγιασμό. Την ΑΒ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ραφαήλ Μωϋσής. Για το συγκεκριμένο έργο η ΑΒ είχε προσφέρει ήδη από το 2005 το ποσό των 125.000 ευρώ,  και ανήκει στους 2 μεγάλους -υπερήφανους- χορηγούς του έργου.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ