Η ΑΒ συμμετέχει στην «Ωρα της Γης» (Earth Hour) 2009

Η ΑΒ ευαισθητοποιημένη σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής αποφάσισε για δεύτερη χρονιά, να στηρίξει την ενέργεια του Earth Hour 2009 και να σβήσει το βράδυ του Σαββάτου, 28 Μαρτίου 2009 στις 8 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 8 π.μ. όλες τις φωτεινές πινακίδες που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων ΑΒ.

Θεωρώντας πως η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ευεργετική επίδραση στο περιβάλλον ενημέρωσε και τους 9.000 εργαζομένους της ώστε να προβούν σε ανάλογες ενέργειες στο σπίτι τους (π.χ. να κατεβάσουν τους διακόπτες στους χώρους που δεν βρίσκονται, να κλείσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους εκτυπωτές στο σπίτι και στη δουλειά –εφόσον δεν τους χρησιμοποιούν κ.λπ.).

Περισσότερες πληροφορίες για το Earth Hour θα βρείτε στο site του οργανισμού www.earthhour.org. Συνοπτικά όμως σας ενημερώνουμε πως ο διεθνής οργανισμός Earth Hour στις 31 Μαρτίου του 2007 αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και ενέπνευσε 2.200.000 κατοίκους και 2.100 επιχειρήσεις στο Sydney της Αυστραλίας να κατεβάσουν τους διακόπτες τους για μία ώρα. Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας ήταν να μειωθεί κατά 10.2% η κατανάλωση ενέργειας στη συγκεκριμένη πόλη που ισοδυναμεί από περιβαλλοντικής άποψης με την απόσυρση 48.000 αυτοκινήτων για ένα χρόνο!

Η επιτυχία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την παγκοσμιοποίηση της ενέργειας τόσο για την ευεργετική επίδραση που είχε στο περιβάλλον αλλά πολύ περισσότερο με το συμβολισμό που περνά σε όλους μας για τις δυνατότητες που έχουμε όταν κινούμαστε συλλογικά για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ