Η Schneider Electric Μεγάλος Χορηγός του συνεδρίου «Smart & Sustainable Cities Conference»

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, συμμετείχε ως Μεγάλος Χορηγός στο συνέδριο «Smart & Sustainable Cities Conference» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να λειτουργήσει ως πλατφόρμα ενημέρωσης για τεχνολογίες αιχμής προς τη μετάβαση σε μία εποχή «έξυπνων» ελληνικών πόλεων, ρίχνοντας φως στις επιμέρους διαστάσεις τους, από τα δίκτυα και τις υποδομές, στη διακυβέρνηση, την επικοινωνία, τις μεταφορές, την ενεργειακή διαχείριση και την περιβαλλοντική αειφορία. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν θέσεις και προτάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, αλλά και success stories από εκπροσώπους «έξυπνων» πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο συνέδριο συμμετείχε ως βασικός ομιλητής ο κ. Σπύρος Ράπτης, Εμπορικός Διευθυντής, του Τομέα Ισχύος & Υποδομών της Schneider Electric. Ο κ. Ράπτης ανέδειξε τη σημασία της δημιουργίας έξυπνων πόλεων και εξήγησε τα πεδία δράσης και προσφοράς στα οποία εστιάζει η Schneider Electric (έξυπνη διαχείριση ενέργειας, έξυπνες μεταφορές, έξυπνες δημόσιες υπηρεσίες, έξυπνη διαχείριση υδατίνων πόρων, έξυπνα κτίρια και έξυπνη ολοκλήρωση όλων των προηγούμενων σε μία ενιαία πλατφόρμα). Επίσης, ανέλυσε τα αποτελέσματα και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτές τις λύσεις για τους πολίτες και παρουσίασε παραδείγματα από αντίστοιχες εφαρμογές της Schneider Electric σε πόλεις του εξωτερικού.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν πλήθος διακεκριμένων επαγγελματιών και “decision makers”, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και υψηλόβαθμα στελέχη από τους κλάδους όπως μεταφορές, δίκτυα, υποδομές, περιβάλλον, ενέργεια, επικοινωνία που συνθέτουν την «έξυπνη» πόλη, προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών & υπηρεσιών των αντίστοιχων κλάδων, μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, στελέχη σχεδιασμού & ανάπτυξης πόλεων, ειδικοί σύμβουλοι και ακαδημαϊκοί & ερευνητές, οι οποίοι σφράγισαν με το κύρος τους μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διοργάνωση.
  
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ