Η ΔΕΠΑ στηρίζει τη συμμετοχή του 2ου και του 11ου δημοτικού Ηρακλείου Αττικής στο διαγωνισμό «Πάμε Σινεμά;»

Η ΔΕΠΑ στηρίζει τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ δημοτικού του 2ου και του 11ου δημοτικού Ηρακλείου Αττικής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;».

 Tο «Πάμε Σινεμά;» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με τον κινηματογράφο. Δημιουργήθηκε το 2000 στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Yπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Tο «Πάμε Σινεμά;» έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης.

Οι μαθητές των δύο σχολείων του Ηρακλείου συμμετέχουν στο διαγωνισμό με τρεις ταινίες μικρού μήκους και οι οποίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών «Πάμε Σινεμά;»  στο οποίο προβάλλονται όλες οι ταινίες που έχουν γυρίσει οι μαθητές των σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος. Η ΔΕΠΑ ενίσχυσε την προσπάθεια υλοποίησης των ταινιών μικρού μήκους των μαθητών των σχολείων.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό: www.pamecinema.net/index.html.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ