Κωνσταντίνος Ευριπίδης: Διαρκής προσπάθεια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Genesis Pharma, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, μιλάει για τα στοιχεία που φέρνουν κάθε χρόνο την εταιρεία μεταξύ των διακριθέντων του θεσμού Best Workplaces 2014.

Η Genesis Pharma φέτος απέσπασε τη 12η συνεχή διάκρισή της στα Best Workplaces 2014 και είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που βραβεύεται σταθερά για το εργασιακό της περιβάλλον από την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του θεσμού το 2003 έως σήμερα. Ποιο είναι το «μυστικό»; Ποια στοιχεία έχουν δώσει αυτές τις διακρίσεις;

Η διαμόρφωση ενός πολύ καλού εργασιακού περιβάλλοντος και η υλοποίηση ενός προγράμματος ανταμοιβής και παροχών είναι μια προσπάθεια διαρκής που πηγαίνει πίσω στην ίδρυσή μας. Από το δεύτερο χρόνο ζωής μας, οπότε και αρχίσαμε να έχουμε μια θετική πορεία, αποφασίσαμε πως θα γίνουμε μια εταιρεία που θα μοιράζεται πάντα τις επιτυχίες της με τους ανθρώπους της, θα τους βοηθάει να προοδεύουν ως επαγγελματίες, θα τους στηρίζει σε πολλά επίπεδα, τόσο εργασιακά όσο και προσωπικά. Όλα αυτά πιστεύουμε πως δίνουν μια δύναμη ώθησης σε κάθε εργαζόμενο, ο οποίος μετατρέπεται σε δύναμη ώθησης για την εταιρεία.Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων μας είναι μαζί μας πολλά χρόνια, ζουν αυτή τη δέσμευση στην καθημερινότητά τους και μας το ανταποδίδουν με τη βαθμολογία τους στο διαγωνισμό.

Μπορείτε να μας παρουσιάσετε συνοπτικά την πολιτική που ακολουθεί η Genesis Pharma όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της; Πώς εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική ΕΚΕ της εταιρείας;

Πιστεύουμε πως οι άνθρωποί μας είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο που έχουμε ως εταιρεία και πως αξίζουν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον εργασίας, τόσο υπό την έννοια της ουσιαστικής αναγνώρισης της συμβολής τους στην πορεία μας, όσο και γιατί ένα καλό εργασιακό περιβάλλον κινητοποιεί όλους μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτή είναι η φιλοσοφία που βρίσκεται στον πυρήνα των πρακτικών μας για το ανθρώπινο δυναμικό και, λόγω της σημασίας που αποδίδουμε, αποτελεί βασικότατο άξονα της συνολικής μας δέσμευσης για μια υπεύθυνη δραστηριότητα.

Θέλουμε να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον εργασίας, με στόχο όλοι να νιώθουν ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους και υπερήφανοι για την Genesis Pharma. Θέλουμε να νιώθουν πως εξελίσσονται σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, πως έχουν ουσιαστικό ρόλο στην πορεία της εταιρείας μας και η προσπάθειά τους αναγνωρίζεται, πως μπορούν να πετύχουν ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της οικογένειας και πως, τελικά, μπορούν να νιώθουν και να είναι ασφαλείς. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει πολλές δράσεις που μας βοηθούν να διασφαλίζουμε αμφίδρομη επικοινωνία και καλή συνεργασία, να δουλεύουμε με αξιοκρατία, να επιβραβεύουμε την προσπάθεια, να κτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλικό κλίμα. Κάνουμε, επίσης, σημαντικές επενδύσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας, υποστηρίζουμε τις εργαζόμενες μητέρες και τις οικογένειες των εργαζομένων μας με μια σειρά από παροχές και ενισχύσεις, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, διά βίου μάθησης και εξέλιξης.

Ποιος είναι ο στόχος σας για την επόμενη χρονιά; Λειτουργούν αυτές οι διακρίσεις σαν κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια;

Προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, κατ’αρχήν με στόχο να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους ανθρώπους μας, να ακούμε τις ανάγκες τους και να απαντάμε στις προσδοκίες τους. Η χαρά των διακρίσεων είναι πάντα καλοδεχούμενη, ιδιαίτερα όταν φέρνουν πρωτιά στην εταιρεία μας, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός.

Πηγή: CSRnews.gr.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ