«?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση», προτρέπει η Coca-Cola

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2007 η εβδομάδα ενημέρωσης για τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα που διοργάνωσε το QualityNet Foundation, με την υποστήριξη της Coca-Cola, στο The Mall Athens μια εκδήλωση, που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας και διήρκεσε μία εβδομάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσελκύοντας πλήθος γονέων και παιδιών.


Το QualityNet Foundation, που είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης, έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα εθνικής εμβέλειας για την προώθηση της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με τίτλο «Είναι Ευθύνη Όλων μας». Στον άξονα Υγεία, αναπτύσσει δράσεις προκειμένου να συμβάλει ενεργά στην αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία, τη διατροφή και τη φυσική άσκηση. Επιστρατεύοντας το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση», το Σύστημα της Coca-Cola στέκεται αρωγός στη σημαντική πρωτοβουλία του QualityNet Foundation.


Στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα, περίπου 20.000 άτομα επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του «?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση», ενώ περίπου 8.000 άτομα συμμετείχαν στις δραστηριότητες που εξελίσσονταν στο χώρο και την ίδια στιγμή ενημερώθηκαν από τις διατροφολόγους που στελέχωναν το περίπτερο σχετικά με σημαντικά θέματα διατροφής και φυσικής δραστηριότητας.


Επίσης, οι γονείς που επισκέφθηκαν το The Mall Athens έλαβαν έναν οδηγό για τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενημέρωσης, περίπου 4.000 παιδιά διασκέδασαν, αποκτώντας συγχρόνως ουσιώδεις γνώσεις σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή και τον ενεργό τρόπο ζωής, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά παιχνίδια του προγράμματος «?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση».


Αυτά περιελάμβαναν διαδραστικά και βιωματικά παιχνίδια, όπως ο «Τροχός της Γνώσης», παρουσία των ηρώων (mascots) του προγράμματος, του Ηρακλή, της Αλίκης και του Στέφανου, που ψυχαγώγησαν τα παιδιά όσο οι γονείς ενημερώνονταν από τους διατροφολόγους, και εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι, μέσα από τα οποία, τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης στη ζωή τους.


Επιπλέον, τα παιδιά που συμμετείχαν στα παιχνίδια έλαβαν αναμνηστικά δώρα. Η εβδομάδα ενημέρωσης για τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα έληξε μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, έχοντας καταφέρει να ενημερώσει πλήθος κόσμου, κυρίως οικογένειες με παιδιά, γύρω από το τόσο καίριο θέμα της ισορροπημένης διατροφής και του ενεργού τρόπου ζωής, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στις δράσεις που αναπτύχθηκαν παγκοσμίως, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η σύγχρονη «μάστιγα» της παχυσαρκίας.


To πρόγραμμα «?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση»


Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση» σχεδιάστηκε το 2005 και υλοποιείται από το Σύστημα της Coca-Cola* στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, παιδαγωγούς και κοινωνικούς φορείς, Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας.


Παράλληλα, έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος για την Ανάπτυξη της Κοινωνικής Υπευθυνότητας που προωθείται από το QualityNet Foundation. Το πρόγραμμα εστιάζεται στον τομέα της υγείας, της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία, για το θέμα της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα της παιδικής.


Μέσω του «?λλαξε Στάση Μπες στη Δράση» προβάλλεται η σημασία του ισορροπημένου τρόπου ζωής με βασικό μήνυμα το «Μέτρο-Ποικιλία-Ισορροπία». Το πρόγραμμα πλαισιώνεται κατά περίπτωση από:



  • Μία τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια, με κοινωνικό μήνυμα, με στόχο την προβολή ισορροπημένων προτύπων διατροφής και άσκησης
  • Τη «Γειτονιά της Δράσης», μια πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη γειτονιά, που περιλαμβάνει μια σειρά βιωματικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών
  • Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Μία παράσταση με μαριονέττες και
  • Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι επιμορφωτικού χαρακτήρα

Το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα αποτελείται από τις εταιρείες Coca-Cola Tρία Έψιλον και την Coca-Cola Hellas.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ