Η Cola-Cola αγκαλιάζει το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Με την ονομασία FUTURE LEAGUE, η Coca-Cola προάγει και χορηγεί τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των μελλοντικών αστέρων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.


Με μια δυναμική κίνηση υποστήριξης του νέου αίματος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η Coca-Cola ανέλαβε τη χορηγία των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, τα οποία μετονομάζονται σε «FUTURE LEAGUE». Η συνεργασία, διάρκειας τριών ετών, μεταξύ της Coca-Cola και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώθηκε σήμερα, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου, παρουσία σημαντικών παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο ομοσπονδιακός προπονητής, «Ότο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, που έχουν αναδειχθεί μέσα από αυτά τα πρωταθλήματα, Σωτήρης Νίνης και Απόστολος Ανδρούτσος. Την Coca-Cola εκπροσώπησε η Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας, βραβευμένος διεθνώς για το 'ευ-αγωνίζεσθαι' (Fair-play) και 'πρεσβευτής'» της εταιρείας, Αιμίλιος Παπαθανασίου.


Τα πρωταθλήματα FUTURE LEAGUE είναι μια Πανελλαδική διοργάνωση στην οποία 4.000 αθλητές, ηλικίας 13 έως 18 ετών, αγωνίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Προπαίδες (13-14 ετών), Παίδες (15-16 ετών) και Νέοι (17-18 ετών). Στους 431 συνολικά αγώνες που διεξάγονται σε ετήσια βάση, συμμετέχουν οι 159 ομάδες των 53 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.


Το χορηγικό πρόγραμμα της Coca-Cola δεν περιορίζεται μόνο στην υποστήριξη της διοργάνωσης, αλλά και στην επιβράβευση 12 συμμετεχόντων αθλητών, οι οποίοι αυτό το καλοκαίρι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Με κριτήρια που από κοινού έχουν συμφωνήσει η ΕΠΟ και η Coca-Cola, βασισμένα στο «ευ αγωνίζεσθαι» αλλά και στις ποδοσφαιρικές ικανότητες των παικτών, θα επιβραβευθούν 8 νέοι ποδοσφαιριστές που θα τιμήσουν την Ελλάδα και την Εθνική Ομάδα, μεταφέροντας στον αγωνιστικό χώρο την Ελληνική σημαία, στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (UEFA EURO) μεταξύ Ελλάδας-Ισπανίας, στις 18 Ιουνίου 2008, στην Αυστρία. Επίσης 4 νέοι ποδοσφαιριστές, θα συμμετάσχουν στο Coca-Cola International Training Camp, σε ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά training camps της Βραζιλίας, της χώρας που έχει αναδείξει μερικούς από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.


Η πρωτοβουλία της Coca-Cola να χορηγήσει τα πρωταθλήματα FUTURE LEAGUE αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειάς της να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, από τα πρώτα βήματα των νέων αθλητών. Στη διάρκεια της μακρόχρονης ενεργής συμμετοχής της στα γήπεδα, η Coca-Cola πρεσβεύει και εμπνέει την νέα γενιά, για τα αθλητικά ιδεώδη και την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» μέσα από σειρά σημαντικών ενεργειών και δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα από το 1930 είναι επίσημος χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου (FIFA World Cup) και από το 1988 επίσημος χορηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (UEFA EURO).


Η χορηγία της Coca-Cola, συνδυάζεται με την συστηματική προσπάθεια της ΕΠΟ για την αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2004 και του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2007.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ