Το Nestea βραβεύει τις φωτογραφίες που μας εμπνέουν!

Κοινό και επιτροπή ανέδειξαν τις καλύτερες συμμετοχές του πρωτότυπου φωτογραφικού μαραθωνίου Athens Photo Inspiration 08


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Athens Photo Inspiration, ο πιο «απολαυστικός» φωτογραφικός μαραθώνιος, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, με χορηγό το Nestea. Πάνω από 3.000 επισκέπτες του site www.athensphotoinspiration.gr, από τις 10 έως τις 24 Νοεμβρίου, συμμετείχαν στην on-line ψηφοφορία και ανέδειξαν τις δύο καλύτερες φωτογραφικές «εμπνεύσεις».


Παράλληλα, η τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους Γιώργο Δεπόλλα ? φωτογράφο, Θανάση Μουτσόπουλο ? Ιστορικό και θεωρητικό της Τέχνης και Λουκία Ρικάκη – σκηνοθέτη, αξιολόγησε την καλύτερη συμμετοχή του διαγωνισμού. Στους τρεις νικητές του Athens Photo Inspiration απονεμήθηκαν από το Nestea, επαγγελματικές κάμερες Sony, καθώς και ειδικά κιτ φακών.


Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, παρουσία μελών της επιτροπής, εκπροσώπων του Athens Photo Festival και του Nestea.


Το πρώτο βραβείο κοινού κέρδισε ο Παναγιώτης Παναγόπουλος (25 ετών, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) με 298 ψήφους, ενώ το δεύτερο η Κατερίνα Κρικώνη (28 ετών, εκπαιδευτικός) με 240 ψήφους. Το ειδικό βραβείο επιτροπής για την καλύτερη συμμετοχή απέσπασε η Ελένη Καρακίτσου (32 ετών, φωτογράφος), με βάση τα κριτήρια: α) συνοχή με τη θεματική ενότητα, β) καλλιτεχνικό ύφος και γ) τεχνική αρτιότητα.


Ο φωτογραφικός μαραθώνιος Athens Photo Inspiration 08 by Nestea, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, και διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του Athens Photo Festival 08. Περίπου 300 συμμετέχοντες, που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο ως μορφή έκφρασης της έμπνευσής τους, είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν, μέσα από το δικό τους φωτογραφικό φακό, τρεις θεματικές ενότητες, που αφορούσαν στην καθημερινή ζωή στην πόλη, σε διάρκεια έξι ωρών.


Οι φωτογραφίες που απέσπασαν τα τρία βραβεία, έχουν αναρτηθεί στο site www.athensphotoinspiration.gr.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ