10 χρόνια Yearbook! H Global Sustain ανακοινώνει το νέο επετειακό Yearbook 2016/17 με τίτλο “The Energy (R)evolution”

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Σπανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Global Sustain

10 χρόνια Yearbook!

H Global Sustain ανακοινώνει το νέο επετειακό Yearbook 2016/17 με τίτλο “The Energy (R)evolution”. 

1. Φέτος συμπληρώσατε 10 χρόνια λειτουργίας και εκδοτικής δραστηριότητας. 10 χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου Yearbook τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει;
10 χρόνια μετά το πρώτο εκδοτικό εγχείρημα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα όσον αφορά στο Yearbook. Καταρχάς, πλέον αναφερόμαστε σε μια διεθνή έκδοση με παγκόσμια διανομή και συμμετοχή από τους μεγαλύτερους οργανισμούς και εταιρείες. Όλα αυτά τα χρόνια μας τίμησαν με τη εμπιστοσύνη τους στην έκδοση αρχηγοί κρατών, αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών, επιχειρηματικοί ηγέτες, αλλά και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, προσδίδοντας στο Yearbook παγκόσμια αναγνώριση και προβολή. Πλέον, μπορούμε να μιλάμε για ένα θεσμό, από τον οποίο ξεκινάει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος για επίκαιρα θέματα και τάσεις αειφορίας. Η αυξανόμενη συμμετοχή των διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων, το νέο website www.globalsustainyearbook.org, καθώς και οι εκδηλώσεις παρουσίασης της έκδοσης σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμβάλλουν στην ανανεωμένη εικόνα του Yearbook το οποίο μετά από 10 χρόνια συνεχίζει να ενισχύει τον παγκόσμιο διάλογο, να εντοπίζει τάσεις και να ενθαρρύνει την αλλαγή, προσφέροντας παράλληλα προστιθέμενη αξία στους συμμετέχοντες.

2. Το νέο Yearbook επικεντρώνεται σε ένα σημαντικό θέμα αειφορίας το οποίο απασχολεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Με ποιο σκεπτικό φτάσατε στην επιλογή του συγκεκριμένου θέματος;
H Global Sustain, κάθε χρόνο επιλέγει ένα θέμα που άπτεται των σχετικών με την αειφορία εξελίξεων σε παγκόσμιο πλαίσιο. Το θέμα της φετινής έκδοσης είναι η ενέργεια, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Εν όψει της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και της αυξανόμενης ζήτησης για ενέργεια, η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών με βιώσιμο τρόπο είναι από τις σημαντικότερες προκλήσεις του αιώνα. Η εξέλιξη της ενεργειακής αγοράς, ο αντίκτυπος στο κλίμα, τη γεωπολιτική και την παγκόσμια οικονομία, καθώς και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την επιχειρηματική κοινότητα, θα αναλυθούν διεξοδικά στη νέα έκδοση, δίνοντας τροφή για σκέψη, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του ενεργειακού μέλλοντος.   

3. Ποιες είναι οι θεματικές ενότητες της φετινής έκδοσης;
Το Yearbook θα εστιάσει στα εξής θέματα: 
Γεωπολιτική
Ενεργειακή αποδοτικότητα
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Υδροηλεκτρισμός, Γεωθερμία, Ηλιακή, Αιολική ενέργεια)
Ενεργειακή ασφάλεια και διαχείριση κρίσεων
Πρόσβαση σε προσιτή ενέργεια
«Έξυπνες» πόλεις 
Αειφόρες μετακινήσεις, ηλεκτροκίνηση
Επενδύσεις στην ενέργεια
Ενεργειακή επιθεώρηση και πιστοποιήσεις
Υποδομές ενέργειας και ερευνητικά έργα
Εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων
Εναλλακτικά καύσιμα
Κλιματική αλλαγή
Εξελίξεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο και συμμόρφωση

4. Πού απευθύνεται το Yearbook και γιατί να συμμετέχει κάποιος;
To Yearbook απευθύνεται σε οργανισμούς και επιχειρήσεις που σχετίζονται με την ενέργεια ή έχουν best practices σε αυτόν τον τομέα. Η συμμετοχή στο Yearbook συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για τους οργανισμούς, όπως είναι: η παγκόσμια προβολή, η συμμετοχή σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη έκδοση στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, επιχειρηματικοί ηγέτες κ.ά., η εμπειρία της συμμετοχής σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ και η δικτύωση. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μια τυπική διαφημιστική καταχώριση, αλλά για ουσιαστική συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο διάλογο! Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση την οποία 10 χρόνια τώρα εμπιστεύονται  οι μεγαλύτεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις για να αναδείξουν το αειφόρο προφίλ τους σε ένα παγκόσμιο κοινό, καθώς το Yearbook διανέμεται σε περισσότερες από 50 χώρες, σε 5 ηπείρους, ενώ είναι διαθέσιμο και σε e-book. Η φετινή έκδοση θα εκδοθεί τον Μάιο του 2017 και θα παρουσιαστεί σε Αθήνα, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Λονδίνο. 

Συμμετέχοντες Οργανισμοί
  • UN Sustainable Energy for All
  • United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD)
  • World Energy Council
  • World Economic Forum
  • European Commission 
  • European Parliament
  • Research Centre for Energy Management
  • ESCP Europe
  • Energy Cities
  • Revolve Media
  • Energy Academy Europe
  • SRH Hochschule Berlin
  • EcoCorp
  • International Association of Energy Economics
  • Walgreens Boots Alliance
  • MAN Diesel & Turbo Hellas
  • Schneider Electric
  • AUEB MBA International

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ