ALBA EXECUTIVE MBA: Ένα διεθνές πρόγραμμα για υψηλόβαθμα στελέχη, που ξεκινά τον 6ο κύκλο του στις αρχές Οκτωβρίου του 2024

 

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του 5ου κύκλου σπουδών του Alba Executive MBA, οι σπουδαστές πραγματοποίησαν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Λονδίνο τον Ιούνιο, με σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και να ενισχύσουν τη διεθνή εμπειρία που το πρόγραμμα ούτως ή άλλως προσφέρει. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα γιόρτασαν τα επιτεύγματά τους σε μία ξεχωριστή τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

 

Το καινοτόμο πρόγραμμα Executive MBA του Alba Graduate Business School, The American College of Greece απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη που επιθυμούν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να ηγηθούν του μέλλοντος. Φέτος, ολοκληρώθηκε η 5η τάξη του τον Ιούνιο του 2024 και οι απόφοιτοι γιόρτασαν τις επιτυχίες τους σε μία φαντασμαγορική τελετή αποφοίτησης.

 

Παράλληλα, τo Alba Executive MBA πρόκειται να υποδεχθεί φοιτητές για τον 6ο κύκλο σπουδών, στις αρχές Οκτωβρίου του 2024. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως το περιεχόμενο του προγράμματος ξεδιπλώνεται μέσα από πέντε στρατηγικές θεματικές ενότητες. Τις «Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος», τις «Θεμελιώδεις Αρχές της Επιχείρησης», την «Ανάπτυξη Προσωπικών Ικανοτήτων και Οργανωσιακών Ικανοτήτων» και την «Ανανέωση της Επιχείρησης». Ακόμη, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη δυναμική του ψηφιακού μετασχηματισμού, με στόχο τα ανώτερα στελέχη να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής.

 

Το 2024 αποτελεί χρονιά – ορόσημο για το Alba Executive MBA, καθώς φέτος διανύει τον 10ο χρόνο του στο ταξίδι της μάθησης με οδηγό την καινοτομία, την ευελιξία και την υπέρβαση των προκλήσεων. Προετοιμάζει τα c-level στελέχη από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της ελληνικής οικονομίας για το επόμενο βήμα, τόσο στην επαγγελματική τους καριέρα όσο και στην προσωπική τους εξέλιξη.

 

Από την 5η τάξη του Προγράμματος αποφοίτησαν 18 καταξιωμένα στελέχη από 11 διαφορετικούς κλάδους, όπως του Μάρκετινγκ, της Παραγωγής, των Χρηματοοικονομικών, των Πωλήσεων, της Διαχείρισης Κινδύνου κ.ά.. Ο μέσος όρος εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών ήταν τα 19,7 έτη, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους τα 43,5 έτη.

 

Οι φετινοί μεταπτυχιακοί απόφοιτοι διεύρυναν τις γνώσεις τους, ανανέωσαν τις ηγετικές τους δεξιότητες, εξασκήθηκαν στο να διαχειρίζονται με ευελιξία και ανθεκτικότητα τις έντονες αλλαγές της εποχής και γνώρισαν καθηγητές καταξιωμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού.

 

Λίγο πριν το τέλος των σπουδών τους, οι φοιτητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό ταξίδι στο Λονδίνο και παρακολούθησαν σημαντικές διαλέξεις από διακεκριμένους καθηγητές για την καινοτομία και τη διατάραξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων, την τεχνητή νοημοσύνη και τις οργανωτικές αλλαγές, την ψηφιακή καινοτομία και τον μετασχηματισμό στο πλαίσιο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Ρομποτικής και το Design Thinking. Επιπλέον, περιηγήθηκαν στο εργαστήριο του Bayes Business school και παρακολούθησαν πάνελ για τις διαταράξεις στις υφιστάμενες βιομηχανίες, με συντονιστή τον Δρα Κώστα Ανδριόπουλο, Καθηγητή Διοίκησης και Αναπληρωτή Κοσμήτορα Επιχειρηματικότητας στο Bayes Business School – City, University of London. Τέλος, τα διευθυντικά στελέχη επισκέφθηκαν το Design Museum και αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους στην εξερεύνηση της πόλης και στην παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Alba Executive MBA μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ