BOEHRINGER INGELHEIM: Συμβάλλει στον περιορισμό χρήσης πόσιμου νερού και στην προστασία του περιβάλλοντος

Συνεχίζοντας ένα ταξίδι το οποίο ξεκίνησε πριν από 135 χρόνια, η Boehringer Ingelheim συνεχίζει να προσφέρει λύσεις για ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες και να ενισχύει τις φιλοδοξίες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων υγειονομικών και ταυτόχρονα των περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Η ανανεωμένη στρατηγική της προσέγγιση εξακολουθεί να εστιάζει στη δύναμη και στην αξία της μακροχρόνιας συνεργασίας, που συμβάλλει σε ένα υγιέστερο και περισσότερο βιώσιμο μέλλον για την κοινωνία. Με τον πυλώνα MORE GREEN, η Boehringer Ingelheim σκοπεύει να καταστεί ακόμα περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμη, συνεχίζοντας τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, της χρήσης ενέργειας και πόρων, καθώς και του αποτυπώματος νερού. Ανανεώνει τους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, δεσμευόμενη:

  • • Να εξασφαλίσει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα για τις επιχειρησιακές της λειτουργίες έως το 2030.
  • • Να μειώσει περαιτέρω το αποτύπωμα νερού, ιδιαίτερα σε περιοχές που επηρεάζονται από τη διαθεσιμότητα του νερού, καθώς και να προστατέψει το καθαρό νερό στις κοινότητες στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.
  • • Να εφαρμόσει αρχές κυκλικότητας για τη μείωση των λειτουργικών αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και αρχές οικολογικού σχεδιασμού και πράσινης χημείας για όλα τα νέα προϊόντα.

Στην Ελλάδα η εταιρεία δραστηριοποιείται για περισσότερο από μισό αιώνα διαθέτοντας εργοστάσιο παραγωγής στο Κορωπί. Ο όγκος παραγωγής της ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων ετησίως. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται η χρήση νερού. Ως αποτέλεσμα των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της παράγονται 12.000 m3 απόβλητα νερού.

Με απόφαση της εταιρείας η επεξεργασία των αποβλήτων νερού γίνεται μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού που διαθέτει. Στη συνέχεια το νερό διυλίζεται σε δύο υγρότοπους. Το επεξεργασμένο νερό χρησιμοποιείται για την άρδευση χωραφιού 7,7 στρεμμάτων, φυτεμένου με γκαζόν και καλλωπιστικά φυτά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, εάν η εργασία αυτή ανατίθετο στο πλησιέστερο εξωτερικό εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων θα χρειαζόταν να διανύσει 500 φορές τον χρόνο απόσταση 60 χλμ. με φορτηγά μεταφοράς. Η συνολική αυτή απόσταση (30.000 χλμ.) αντιστοιχεί στο 75% του μήκους του ισημερινού της Γης, γεγονός που θα οδηγούσε σε σημαντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο περιβάλλον.

Παράλληλα, γίνεται εξοικονόμηση των φυσικών υδάτινων πόρων εφόσον θα απαιτούνταν άσκοπη άρδευση με πόσιμο νερό δικτύου για τη συντήρηση του πράσινου τοπίου. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία αναδεικνύει την ευαισθησία της στο περιβάλλον, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Σχετικά με την Boehringer Ingelheim 
 
Η δημιουργία νέων και καλύτερων φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα βρίσκεται στην καρδιά κάθε δραστηριότητάς μας. Ο σκοπός μας είναι να δημιουργούμε πρωτοποριακές θεραπείες οι οποίες αλλάζουν τη ζωή. Η Boehringer Ingelheim είναι ανεξάρτητη και οικογενειακή επιχείρηση από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1885. Είμαστε ελεύθεροι να επιδιώκουμε το μακροπρόθεσμο όραμά μας, κοιτώντας μπροστά ώστε να αναγνωρίζουμε τις μελλοντικές προκλήσεις της υγείας και να στοχεύουμε τις ανάγκες εκείνες όπου μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο. 
 
Η εταιρεία είναι παγκοσμίως μια εκ των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών με γνώμονα την έρευνα, με περισσότερους από 51.000 εργαζόμενους οι οποίοι δημιουργούν αξία μέσω της καινοτομίας
καθημερινά στους τρεις επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται: Τα  φάρμακα για Ανθρώπινη χρήση, την Υγεία των Ζώων και την κατ’ ανάθεση παρασκευή Βιολογικών Φαρμακευτικών
προϊόντων. Η σημαντική μας επένδυση στην έρευνα και τεχνολογία ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προωθεί την καινοτομία, επιτρέποντας τη δημιουργία φαρμάκων νέας γενιάς τα οποία σώζουν ζωές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.  Στην Ελλάδα η εταιρεία δραστηριοποιείται για πάνω από μισό αιώνα, διαθέτοντας εργοστάσιο παραγωγής στο Κορωπί, που αποτελεί σημαντικό κέντρο των εξαγωγών της χώρας. 

Πηγή άρθρου και εικόνας: zougla.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ