COCA COLA: «Eπενδύουμε στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας, για ένα καλύτερο μέλλον»

Από την Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, The Coca-Cola Company

Στην The Coca-Cola Company, η συμπερίληψη της ταυτότητας κάθε ανθρώπου, ανέκαθεν, αποτελούσε θεμελιώδη αξία της εταιρικής μας κουλτούρας. Ως μια πολυεθνική εταιρεία με παρουσία σε εκατοντάδες χώρες, η Coca-Cola θέτει τον σεβασμό και την ίση αντιμετώπιση όλων, ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, ηλικίας και λοιπών χαρακτηριστικών, στον πυρήνα των αξιών της ίδιας της εταιρείας, αλλά και όλων όσοι αποτελούν πρεσβευτές της φιλοσοφίας της.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η Coca-Cola υπήρξε η πρώτη μεγάλη εταιρεία που ανέδειξε γυναίκα στο Διοικητικό της Συμβούλιο, το 1934, ενώ τη δεκαετία του 1960 υποστήριξε το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα στις νότιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, γιορτάζοντας την ποικιλομορφία μέσα από εμβληματικές διαφημιστικές καμπάνιες, οι οποίες ανέκαθεν απευθύνονταν σε όλους, όπως και το ίδιο το προϊόν.

Νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας και δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, μέσα από μακροπρόθεσμα προγράμματα και κοινωνικές πρωτοβουλίες, που υλοποιούμε με συνέπεια. Επιδιώκουμε ενεργά να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον για όλους, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμπερίληψη και η πολυφωνία αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας και πηγή έμπνευσης για εμάς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομάδες μας, ανά τον κόσμο, απαρτίζονται από άτομα διαφορετικής ηλικίας και διαφορετικής κουλτούρας, καθώς δίνουμε έμφαση στην ελευθερία του λόγου, στην ισότιμη ανταλλαγή απόψεων και σε ένα ποικιλόμορφο δυναμικό εργαζομένων, που εξελίσσει την ταυτότητα των brands μας και εμάς τους ίδιους. Κι αυτό γιατί στην Coca-Cola θέλουμε να νιώθουν όλοι την αίσθηση του «ανήκειν» και της συλλογικότητας, έτσι ώστε όλοι μαζί να ανταποκρινόμαστε στις πιο επικακτικές ανάγκες της κοινωνίας, χωρίς στεγανά και περιορισμούς.https://3241540e4aab6bc8df5911b981dd2e8a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Όσον αφορά στην ελληνική ομάδα, έχουμε καταφέρει να σπάσουμε αυτό που συχνά αποκαλείται «γυάλινη οροφή», εμπνέοντας και στηρίζοντας τις γυναίκες του δυναμικού μας να διεκδικούν υψηλόβαθμες θέσεις. Στην Ελλάδα το 80% των στελεχών μας είναι γυναίκες, γεγονός που μας κάνει περήφανους και αισιόδοξους για τις επόμενες γενιές, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, φιλοδοξούμε έως το 2030 οι γυναίκες να κατέχουν το 50% των ανώτερων ηγετικών θέσεων στην εταιρεία.

Επιπλέον, το 2019, υπογράψαμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την προώθηση της ποικιλομορφίας στις ελληνικές επιχειρήσεις, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα ανοιχτού διαλόγου, σε ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.

Παράλληλα, υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις με στόχο την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, μέσα από την παγκόσμια πρωτοβουλία «5by20», καταφέραμε, μέσα σε δέκα χρόνια, να ενδυναμώσουμε περισσότερες από 6 εκατομμύρια γυναίκες σε 100 χώρες, ώστε να λάβουν επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και καθοδήγηση, και, εν τέλει, να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην κοινωνία, μέσα από την επιχειρηματική τους δράση.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα, μαζί με τη Mexoxo, από το 2017 μέχρι και το 2019, υλοποιήσαμε το πρόγραμμα “Counting Stars”, και καταφέραμε να στηρίξουμε περισσότερες από 5.000 γυναίκες, σε 14 πόλεις της χώρας μας, ώστε να κάνουν πραγματικότητα τα επαγγελματικά τους όνειρα. Και αυτό είχε πολλαπλασιαστικό όφελος σε 10.872 γυναίκες, καθώς για κάθε γυναίκα που ενδυναμώσαμε, αυτή στήριξε 4 ακόμη μέσα στην οικογένεια ή το ευρύτερο περιβάλλον, στο οποίο ζει.

Nιώθουμε ότι, ως εταιρεία, είναι καθήκον μας να προωθούμε ένα περιβάλλον σεβασμού, κατανόησης και αποδοχής, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος και μίας κοινωνίας με πιο ανοιχτούς ορίζοντες, όπου η ίση αντιμετώπιση, η συμπερίληψη και η αποδοχή της ατομικής ταυτότητας θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι άνθρωποι, οι εταιρείες και οι κοινωνίες μας συνολικά έχουν πολλά περισσότερα να κερδίσουν, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου.

Διανύουμε μια εποχή που η συλλογικότητα είναι βασική αξία στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη και, στην Coca-Cola, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κοινό μέλλον για όλους.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Fortune

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ