Τζένη Βαρβαγιάννη, Υπεύθυνη Εξεύρεσης Πόρων, Επικοινωνίας και Εθελοντισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Μετά από 20 χρόνια στη Διεύθυνση Marketing κσι Πωλήσεων μεγάλων πολυεθνικών καταναλωτικών brands, αποφάσισε να καταθέσει τη γνώση και την εμπειρία αυτή στην υπηρεσία του κοινωνικού ωφέλους, υποστηρίζοντας το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ξεκίνησε σπουδάζοντας Marketing Management στο American College of Greece και έχτισε τις πρώτες στέρεες επαγγελματικές της βάσεις στο τμήμα Πωλήσεων της Procter & Gamble Hellas.

Για τα επόμενα 7 χρόνια ως Group Account Manager στην AC Nielsen Hellas, μέσα απο μια πληθώρα ποιοτικών & ποσοτικών ερευνών, μελέτησε την καταναλωτική ψυχολογία και τις αγοραστικές συμπεριφορές και ανέλυσε την αποδοτικότητα στρατηγικών marketing και επικοινωνίας πολλών προιόντων και υπηρεσίων.

Έβαλε σε εφαρμογή τις γνώσεις αυτές, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση Marketing FMCG προϊόντων (Bonne Maman. Heinz, Tsakiris chips).

Συμπλήρωσε την εμπειρία της στο εμπορικό δίπτυχο, αναλαμβάνοντας στην Kodak Ελλάδος τη διεύθυνση Πωλήσεων στα μη φωτογραφικά κανάλια (Hyper Markets, Consumer Electronics, κ.λπ.) και μετά ανέλαβε τη διεύθυνση του προγράμματος Ολυμπιακών Αγώνων.

Με το πέρας των Αγώνων ανέλαβε τη διεύθυνση Marketing Kodak consumer, στην Ελλάδα, τη Μ. Ανατολή & την Αφρική και μετά από 7 συνολικά χρόνια, ανέλαβε τη διεύθυνση Marketing & Communications του consumer digital printing at Retail για την Ευρώπη, Μ.Ανατολή & Αφρική.

Είχε τη χαρά να αποσπάσει Distinction στις σπουδές της, 1st EFIE Award για την πιο αποτελεσματική καμπάνια PR των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, το ρεκορ Guinness για τη πιο μεγάλη φωτογραφική έκθεση (μέρος της ενεργοποίησης στο πρόγραμμα των Ο.Α.)

Σχετικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
 • Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά, που διανύει φέτος τον 17ο χρόνο δράσης. Ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα. Το όνειρο του Ανδρέα πήρε τη μορφή του πρώτου Σπιτιού για τα παιδιά, που ξεκίνησε να λειτουργεί λίγους μήνες μετά, φτάνοντας σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε παιδιού, κάθε γονέα και πολλών δημόσιων και κρατικών λειτουργών, αφού προσπαθεί και επιτυγχάνει να δίνει άμεσα λύσεις στα εκατοντάδες προβλήματα που τα παιδιά αντιμετωπίζουν, πάντα από την πρώτη γραμμή και μέσα από συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα.

Μέσα από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και, με τη βοήθεια εργαζομένων και εκατοντάδων εθελοντών, ρέουν 365 ημέρες το χρόνο δεκάδες δράσεις για τη φροντίδα και την προστασία της σωματικής και της ψυχικής υγείας, αλλά και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ολόκληρος ο οργανισμός επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στις χρηματικές δωρεές του απλού κόσμου και τις χορηγίες -χρηματικές ή σε είδος- φίλων και εταιρειών, που συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στην ποιοτική κάλυψη των αναρίθμητων αναγκών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που ο οργανισμός εκπροσωπεί.

Τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού ελέγχονται από το σώμα ορκωτών ελεγκτών της Price Waterhouse Coopers, ενώ, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, μόλις το 10% των εσόδων του δαπανάται για τη διοικητική του λειτουργία. Με άλλα λόγια, από κάθε 1 ευρώ που προσφέρεται στον οργανισμό, τα 90 λεπτά αξιοποιούνται απευθείας στο σκοπό για τον οποίο και εξαρχής προσφέρονται. Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι που συντελούν στο γεγονός ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με σχετικές έρευνες που διεξάγονται (π.χ. Awareness & Social Behavior Index A.S.B.I. 2011), καταλαμβάνει σταθερά τα τελευταία 5 χρόνια την πρώτη θέση στην συνείδηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Οι σημαντικές πρωτοβουλίες που εχει υιοθετήσει, η τεχνογνωσία & τα επιτυχή επιχειρησιακά μοντέλα που εχει αναπτύξει, έχουν προσφέρει στον οργανισμό Διεθνή αναγνώριση, και ετσι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ενεργό μέλος, Συμβουλος η και μέλος Δ.Σ. σε Διεθνείς φορείς όπως «International Center of Missing & Exploited Children», «Child Helpline International», «Missing Children Europe», «United Nations», «European Federation for Street Children” & “Eurochild».
 • Πεδία Δράσης του Οργανισμού
 • Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά «SOS 1056» και Ενιαία Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
 • AMBER ALERT HELLAS (με την συνεργασία 57 κρατικών και ιδιωτικών φορέων)
 • Συμβουλευτική υποστήριξη προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους
 • Τα Σπίτια μας. 11 Σπίτια φιλοξενίας παιδιών για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλη την Ελλάδα
 • Στήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα
 • Στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 • Κινητές Ιατρικές Μονάδες και Υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, σε όλη την Ελλάδα -στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ- για την ασφαλή μεταφορά παιδιών και νεογνών
 • Προληπτική Ιατρική και Οδοντιατρική σε σχολεία και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα με κινητές ιατρικές μονάδες του Οργανισμού
 • Δημιουργική Απασχόληση στα Νοσοκομεία Παίδων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα
 • Δημιουργική Απασχόληση στα Αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία»
 • Προγράμματα ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ