Δρ Ιωάννης Λ. Τσιπουρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Ο Δρ Ιωάννης Λ. Τσιπουρίδης γεννήθηκε το 1952 στο Παρανέστι της Δράμας.

Είναι παντρεμένος με την ‘Ινα Αργυρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της θυγατρικής της Christian Dior στην Ελλάδα, κι έχουν τρία παιδιά, την Αλίνα, τον Αλέξανδρο και τη Νεφέλη, και δύο εγγόνια, τον Ίωνα και την Ιωάννα.

Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο (1971-1980)

  • B.Sc. Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Leeds
  • M.Sc. στα «Καύσιμα και Ενέργεια», στο Πανεπιστήμιο του Leeds, με υποτροφία του Science Research Council
  • Ph.D. στην Ηλιακή Ενέργεια, στο Πανεπιστήμιο του Leeds, με υποτροφία του Science Research Council

Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό (1981-82) στο γραφείο Δημοσίων Έργων.

Εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα (1982-84) ως Διευθυντής του υποκαταστήματος Αθηνών εταιρείας Ενεργειακών προϊόντων που είχε έδρα στη Θεσσαλονίκη, πριν προσληφθεί στη Διεύθυνση Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (ΔΕΜΕ) της ΔΕΗ το 1984.

Στη ΔΕΗ/ΔΕΜΕ ασχολήθηκε με την ανάπτυξη των Εμπορικών, Πιλοτικών και Επιδεικτικών Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της ΔΕΗ (Αιολικής και Ηλιακής ενέργειας, Γεωθερμίας, Βιομάζας και Κυματικής ενέργειας) μέχρι το 2006.

Διετέλεσε Πρόεδρος από το 2003 έως το καλοκαίρι του 2010, της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας-ΕΛΕΤΑΕΝ, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. από την ίδρυσή της, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας (1991-2001) και Αντιπρόεδρος (2001-03).

Είναι δημιουργός και Διευθυντής Έκδοσης του διμηνιαίου περιοδικού της ΕΛΕΤΑΕΝ «Ανεμολόγια», το οποίο εκδίδει από το 1999, καθώς και του μηνιααίου περιοδικού «Energy Point», των εκδόσεων Περιοδικός Τύπος, το οποίο εξέδωσε από το 2007 μέχρι το 2010.

Το Φεβρουάριο του 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και από το Σεπτέμβριο 2010 είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΑΠΕ, ως εκπρόσωπος του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ