Αγγελίνα Μιχαηλίδου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ανάπτυξης Γυναικών Managers & Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ), μέλος Δ.Σ. ΕΕΔΕ

Η Αγγελίνα Μιχαηλιδου-Βασιλακοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της από την ΙΒΜ ως προγραμματιστής/αναλυτής συστημάτων αλλά σύντομα μεταπήδησε στις πωλήσεις. Ήταν από τα βασικά στελέχη της προώθησης των IBM PCs στην Ελληνική Αγορά  και είχε τον συντονιστικό ρόλο της τεχνολογικής χορηγίας στο θριαμβευτικό Eurobasket 1987. To 1994, ανέλαβε υπεύθυνη ανάπτυξης νέων αγορών πληροφορικής στον όμιλο Siemens, συμβάλλοντας στην σημαντική διείσδυση της SNI στην αγορά Λιανικής/Retail (50% της εγκατεστημένης βάσης περίπου των E-POS). Στη συνέχεια ανέλαβε τη Εμπορική Διεύθυνση στην εταιρία WincorNixdorf  και εφθασε την διείσδυση στην Τραπεζική αγορά σε ποσοστό 30% της εγκατεστημένης βάσης ΑΤΜ. Το 2003 μετακινήθηκε στην HP Hellas ως Υπεύθυνη Πωλήσεων στον τομέα ολοκληρωμένων Χρηματοοικονομικών Λύσεων  με πολύ σημαντικά έργα, των οποίων η επιτυχία επιβεβαιώνεται τα επόμενα χρόνια. (min. 3-πλασιασμός  των ετησιων πωλήσεων). Μεταξυ 2006 και 2008, διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος της NCR Hellas. Απο το 2009 ειναι Διευθυνουσα Συμβουλος της Prohealth Medical Holdins S.A., ενω ασχολειται και με θεματα συμβουλευτικου χαρακτηρα.

Υπήρξε Α’ αριστούχος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας 1977, και υπότροφος, Μαθηματικός του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Εν συνεχεία έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια γύρω από θέματα Πληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών και marketing στο ALBA, ControlData, ΕΕΔΕ, Harvard executive courses, κλπ. Κατέχει άριστα την Αγγλική & Γαλλική γλώσσα. Παρακολουθεί ανελλιπώς  τις διεθνείς εξελίξεις στον οικονομικό & επιχειρηματικό τομέα.

Η Αγγελίνα Μιχαηλιδου εξελέγη το 2007 Πρόεδρος του Ινστιτούτου της ΕΕΔΕ, Γυναικών Manager & Επιχειρηματιών, ΙΑΓΜΕ, ενώ είναι από παλαιοτέρα μέλος της ΕΕΔΕ του Ινστιτούτου Πληροφορικής, και μέλος της ΕΑΣΕ. Ως εργαζόμενη και μητέρα, θεωρεί την ενασχόληση με τα κοινά, βασική της υποχρέωση. Επιδιώκει συνεπώς να μοιράζεται ενεργά την εμπειρία της σχετικά με την διοίκηση και την επιχειρηματικότητα όσον αφορά το γυναικείο δυναμικό.  Στα πλαίσια του ΙΑΓΜΕ πιστεύει ότι πρέπει να ενθαρρύνεται η νεώτερη γενιά για να διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο χωρίς διλήμματα μετριοπάθειας.

Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ) της ΕΕΔΕ
E-mail: iagme@eede.gr



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ