ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: Υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022, η Ελληνικός Χρυσός προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και του Diversity Charter Greece, για την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Με την αποδοχή των όρων που υπαγορεύονται από τη Χάρτα Διαφορετικότητας, η Ελληνικός Χρυσός επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών χωρίς αποκλεισμούς. Κινητήριος δύναμη για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η κοινή πεποίθηση σύσσωμης της διοικητικής ομάδας της εταιρείας ότι το δικαίωμα στη διαφορετικότητα είναι βασικό κριτήριο για την επαγγελματική ευημερία και εξέλιξη των ανθρώπων, αλλά και του ίδιου του οργανισμού που επενδύει σε μία κουλτούρα υψηλής απόδοσης και αξιοκρατίας.

Επ’ αυτού, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold, κ. Χρήστος Μπαλάσκας, δήλωσε: «Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, υπογραμμίζουμε ταυτόχρονα τη ρητή μας δέσμευση να προάγουμε έμπρακτα τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη σε όλο τον Οργανισμό, ανεξαρτήτως φύλου ή πεποιθήσεων. Αναπτύσσουμε πολιτικές και σχεδιάζουμε προγράμματα που θωρακίζουν τη μοναδικότητα κάθε συναδέλφου, δίνοντας ίσες ευκαιρίες στον καθένα ώστε να αναπτύσσει τις δεξιότητές του, κομίζοντας στο τραπέζι του διαλόγου νέες και διαφορετικές γνώμες και οπτικές, που είναι τελικά το ζητούμενο».

Αναφερόμενος στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από την Ελληνικός Χρυσός, ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, τόνισε: «Η Ελληνικός Χρυσός, μία επιχείρηση που έχει στο κύτταρο της φιλοσοφίας και της λειτουργίας της το σεβασμό στην προαγωγή και διαχείριση της διαφορετικότητας, ως βασικό συστατικό για την ευημερία των ανθρώπων της, έλαβε τη στρατηγική απόφαση να συμμετάσχει στη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Την υποδεχόμαστε με χαρά και δεσμευόμαστε, από την πλευρά μας ότι θα είμαστε δίπλα στην επιχείρηση για να την ενισχύουμε στην υλοποίηση των στόχων και δράσεων της, στην κατεύθυνση της υγιούς ένταξης διαφορετικών ανθρώπων στο δυναμικό της».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε πρόσφατα το Σήμα Ισότητας SHARE του Υπουργείου Εργασίας για τις δεσμεύσεις και τις πολιτικές που εφαρμόζει στην προώθηση της ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων, την ισότητα στη λήψη των αποφάσεων και τη συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής ανεξαρτήτως φύλου και άλλου είδους διάκρισης μεταξύ των εργαζομένων.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ