Energy Efficiency in Buildings Conference: Συζητώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχετικά με την PropTech

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται η τεχνολογία PROPTECH που θα αλλάξει το Facility Management όπως το ξέραμε. Το συνέδριο Energy Efficiency in Buildings, που θα διεξαχθεί τη Τρίτη 4 Απριλίου, φέρνει τα εργαλεία και τις τεχνολογίες του μέλλοντος στο σήμερα για τα Έξυπνα Κτίρια, την αειφόρο κατασκευή και λειτουργία τους και την εξοικονόμηση και αποδοτικότητα ενέργειας. Στα highlights του Συνεδρίου φέτος είναι: 1. Παρουσιάζεται για 1η φορά σε Συνέδριο στην Ελλάδα το PROPTECH, η τεχνολογία που θα αλλάξει το τρόπο που διαχειρίζονται τα ακίνητα και το Facility Management όπως το ξέραμε. Τι είναι το Proptech – και τι δεν είναι. 2. Στο 2ο μέρος του Συνεδρίου, θα δείτε εργαλεία και μεθόδους Καινοτόμου Χρηματοδότησης (Innovative Financing), για τη πράσινη μετάβαση του κτιριακού τομέα από κορυφαίους διεθνείς και Έλληνες ομιλητές, της Αγοράς Ακινήτων. Σήμερα θα μιλήσουμε για το Proptech. Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε πρωτοπόρα σχήματα Καινοτόμου Χρηματοδότησης.

Τι είναι το Proptech
Το Proptech, μια συντομογραφία της τεχνολογίας ακινήτων Property Technology, αναφέρεται στη χρήση της τεχνολογίας για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών που σχετίζονται με τη διαχείριση ακινήτων και εγκαταστάσεων. Η Proptech έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο διαχείρισης εγκαταστάσεων και ακίνητης περιουσίας, προσφέροντας περισσότερη αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και εξοικονόμηση κόστους.

Για παράδειγμα, τα συστήματα αυτοματισμού κτιρίων μπορούν να βοηθήσουν τους διαχειριστές εγκαταστάσεων να παρακολουθούν και να ελέγχουν τα συστήματα κτιρίων, όπως ο φωτισμός και η θερμοκρασία, από απόσταση, βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος. Συνολικά, η PropTech έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στις βιομηχανίες ακίνητης περιουσίας και διαχείρισης εγκαταστάσεων βελτιώνοντας τις διαδικασίες, αυξάνοντας τη διαφάνεια και μειώνοντας το κόστος. Όσον αφορά τις επενδύσεις, η PropTech αποδεικνύεται επί του παρόντος το πιο περιζήτητο τμήμα στον τομέα των ακινήτων και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς με αύξηση ρεκόρ στις επενδύσεις ετησίως.

Η Proptech και η Αγορά
Πολυάριθμες τεχνολογικές εξελίξεις στη βιομηχανία ακινήτων και συναφείς τομείς οδήγησαν στην εμφάνιση της PropTech. Τα ακίνητα θεωρούνται η μεγαλύτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο όσον αφορά την υιοθέτηση της τεχνολογίας. Οι μεταβαλλόμενες δημογραφικές τάσεις και οι συμπεριφορές των καταναλωτών αλλάζουν αυτό το σενάριο και τώρα παρουσιάζουν μυριάδες ευκαιρίες για τον νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνολογίας PropTech που προσφέρει πρωτοφανείς δυνατότητες ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, ίδιες όπως το FinTech τη προηγούμενη δεκαετία. Ο Dirk Paelinck, Πρόεδρος της Ένωσης PropTech Ευρώπης, μιλάει στο Συνέδριο: «Θα μιλήσω για τις τελευταίες ενημερώσεις της αγοράς και τους αριθμούς/τάσεις επενδύσεων για PropTech και ConTech, τα πλαίσια της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ, το InvestEU, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για το Κλίμα, την ΕU Taxonomy και τον επικείμενο αντίκτυπό τους στον κλάδο των ακινήτων (τεχνολογίας).

Οι PropTech και Contech ως μέρος της Climate and Urban Tech στην Ευρώπη, θα εξετασθούν η ανάπτυξη αυτών των αγορών, οι όγκοι των επενδύσεων και οι τεχνολογικές τάσεις. Θα θίξω το καυτό θέμα του «ESG is not Impact Investing» ως νέο επίκεντρο της ΕΕ και των εθνικών επενδυτικών ιδρυμάτων. Τέλος, θα προσθέσω μια ειδική ενότητα για τις νέες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, που από τον Ιανουάριο του 2023 συγκεντρώνονται γύρω από το IMPACT INVESTING. Θα εξηγήσω επίσης συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά μέσα του ΕΤΕ που επιτρέπουν στους διαχειριστές κεφαλαίων να διπλασιάζουν το μέγεθος του κεφαλαίου τους σε συνεργασία με το ΕΤΕ».
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ!

Κλείστε τη θέση σας εδώ.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υπό την Τιμητική Υποστήριξη των ΠΑΣΥΔΙΠ, ΠΟΒΑΣ, ΠΟΕΒΥ, ΠΟΜΙΔΑ, ΣΕΓΜ, ΣΕΧΒ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ