EY: Ξεκινά ο διαγωνισμός Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών

Πώς προετοιμάζεις την επιχείρησή σου για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που σαρώνουν την παγκόσμια οικονομία και τις νέες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία; Πώς εξισορροπείς την ισχυρή βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, με τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους; Πώς μετασχηματίζεις έναν οργανισμό, ενσωματώνοντας τις νέες τεχνολογίες, θέτοντας, παράλληλα, τον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο; Σε αυτές τις ερωτήσεις καλούνται σήμερα να απαντήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αναλογεί για την επανεκκίνηση και τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ΕΥ Ελλάδος διοργανώνει, για όγδοη φορά, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», έναν μοναδικό θεσμό παγκοσμίου κύρους, που αναδεικνύει και τιμά την επιχειρηματική αριστεία. Platinum Χορηγός της φετινής διοργάνωσης είναι η Alpha Bank.

Η τελετή απονομής του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2021 θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στο παγκόσμιο σκέλος του θεσμού, EY World Entrepreneur Of The Year™, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022 στο Μόντε Κάρλο.

Κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος ιδιωτικής επιχείρησης με έδρα ή κύρια παραγωγική-λειτουργική δραστηριότητα στην Ελλάδα, με κύκλο εργασιών €10 εκατ. και άνω, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της, μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στον διαγωνισμό. Επιπλέον, υποψήφιους μπορεί να υποδείξει και το ευρύ κοινό, μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2021.

Ο θεσμός EY Entrepreneur Of The Year™

Ο θεσμός ΕΥ Entrepreneur Of The Year™, με συμμετοχές καταξιωμένων επιχειρηματιών από περισσότερες από 145 πόλεις και 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, έχοντας αναδείξει, κατά τα 30 χρόνια της ιστορίας του, προσωπικότητες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στο παγκόσμιο επιχειρείν.

Η Κριτική Επιτροπή

Η αξιολόγηση των υποψηφίων στην Ελλάδα πραγματοποιείται από ανεξάρτητη 9μελή Κριτική Επιτροπή, βάσει κριτηρίων που περιλαμβάνουν: τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας και την οικονομική απόδοση, τον κοινωνικό αντίκτυπο και την προσωπική ακεραιότητα, την καινοτομία, τον στρατηγικό προσανατολισμό και τη διεθνή παρουσία, καθώς και το επιχειρηματικό πνεύμα και το μοντέλο διοίκησης.

Η Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την πορεία και την εξέλιξη της κάθε υποψηφιότητας, αποτελείται από διακεκριμένους και υψηλού κύρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού και ακαδημαϊκού χώρου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Βασίλειος Κάτσος, Πρόεδρος και Συνιδρυτής της VNK Capital και Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2008, ενώ συμμετέχουν οι κ.κ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε. και Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ελένη Παπανδρέου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Intersys, Λιλή Περγαντά, Εκτελεστική Πρόεδρος της Power Health και «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας» 2011, Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, Συν-Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Phāea Resorts, Αρχιτέκτων και Επικεφαλής του Τμήματος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Προμηθειών της T.E.MEΣ. Α.Ε. και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece, Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Quest Συμμετοχών και BriQ Properties, Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος και Managing Director, EU South East Cluster της Philip Morris International, και Βασίλειος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος για το 2021, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, επεσήμανε: «Επιθυμία μας είναι να αναδείξουμε και να τιμήσουμε εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας. Όσους κατανοούν τις σύγχρονες μεγάλες προκλήσεις και έχουν αποδείξει ότι είναι αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουν. Ανθρώπους που διοικούν επιχειρήσεις εξωστρεφείς και καινοτόμες, που δημιουργούν νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας. Επιχειρηματίες που παράγουν μακροπρόθεσμη αξία για τις επιχειρήσεις τους, τους καταναλωτές, αλλά και για ολόκληρη την οικονομία και το κοινωνικό σύνολο. Εκείνους που αντιλαμβάνονται την επιτακτική ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και ενσωματώνουν στο όραμα και τη στρατηγική τους τις έννοιες του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της ορθής διακυβέρνησης. Κυρίως, θέλουμε να επιβραβεύσουμε το “όνειρο”, και όσους με περίσσια έμπνευση, ενέργεια και αποφασιστικότητα το κυνηγούν και το κάνουν πράξη, μετατρέποντας τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες, από εμπόδια, σε σκαλοπάτια προόδου, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους».

Platinum Χορηγός
ALPHA BANK
Gold Χορηγοί
DS Automobiles – Όμιλος Συγγελίδη
LAMDA Development
SAP
Χορηγός
ALPHA ESTATE | ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ
Υποστηρικτής
Endeavor Greece
Χορηγοί επικοινωνίας
ΑΘΗΝΑΪΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Capital.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην ιστοσελίδα.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ