Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»: “Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος”

Με το έργο «Στο επίκεντρο ο άνθρωπος!», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, η ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ» ενισχύεται οργανωσιακά με την υπόσχεση να μεγεθύνει το έργο της, γύρω από το όραμα της ‘‘Να ζούμε και να σχεδιάζουμε Όλοι Μαζί”.

20 χρόνια μετά και υποστηρίζοντας περίπου 7.000 ωφελούμενους/ες έως σήμερα, η «ΕΔΡΑ» αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της και εισάγει νέα εργαλεία και μεθόδους ενισχύοντας όλες τις διαδικασίες.

Η επιχορήγηση δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης του τμήματος εθελοντισμού, την αύξηση των δράσεων συνηγορίας για ευπαθείς ομάδες, την ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητας του φορέα, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών, τη μεγαλύτερη προβολή, την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και κατάλληλου λογισμικού και την αύξηση του αριθμού ωφελούμενων.  Το έργο συνδέεται με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του προγράμματος Active citizens fund που είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Έτσι καταφέρνουμε να

 • Ενισχύσουμε το κίνημα εθελοντισμού στην Ελλάδα

 • Ενδυναμώσουμε τη συνηγορία και τον εποπτικό ρόλο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

 • Προασπίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα

 • Εστιάσουμε στην φροντίδα των ευπαθών ομάδων

Συνεχίζουμε ολοκληρώνοντας…                    #embrace_the_challenge 

Αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης 

Η ολοκαίνουργια αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης SI στο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης ‘Χρυσαλίδα’ στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, παρέχει στους θεραπευτές μας τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν αισθητηριακές δυσκολίες να φτάσουν στην αισθητηριακή ολοκλήρωση.

Οι κατάλληλες θεραπείες μέσω εξειδικευμένου εξοπλισμού βοηθούν στην ενδυνάμωση των παιδιών, την οργάνωση, την αντίληψη του περιβάλλοντος, τη μείωση φοβίας που μπορεί να σχετίζεται με κινητικές δραστηριότητες και γενικότερα στην καλύτερη αντίληψη του χώρου και του εαυτού τους. Με την αίθουσα SI καταφέρνουμε να εμπλουτίσουμε και αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας ώστε να βοηθήσουμε στο μέγιστο το παιδί και την οικογένεια

Αναβάθμιση του Τεχνολογικού Εξοπλισμού
 • Ενσωμάτωση λογισμικού CRM στις διοικητικές διαδικασίες, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη υποστήριξη των ωφελούμενων και όλων των εμπλεκόμενων μερών.

 • Λογισμικό Εσωτερικού Ελέγχου και Διαχείρισης Κυνδίνου.

 • Ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων ‘Πνοή’ με διαδραστικούς πίνακες για την ποιοτικότερη διεξαγωγή όλων των συνεδριών.
Εκπαιδεύσεις Προσωπικού και Εθελοντών/ριών

Ενδυναμώνουμε την ομάδα μας και γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, ολοκληρώνοντας εκπαιδεύσεις σε καίριες θεματικές όπως:

 • Μέτρηση Κοινωνικού Αντικτύπου 

 • Συνηγορία 

 • Βελτίωση των διαδικασιών διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και δομών

 • Βελτίωση των διαδικασιών δικτύωσης και διαβούλευσης με ομάδες στόχους 

 • Marketing και Επικοινωνία

 • Βιωματικά Εργαστήρια Εθελοντών/ριών 
New Campaign                                             #mental_health_matters

Δείτε το τηλεοπτικό Spot εδώ

Η Ψυχική Υγεία δεν ορίζει φύλο, χρώμα δέρματος, επαγγελματική ή οικονομική κατάσταση, αν είσαι μόνος/μόνη ή ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμο. Είναι ώρα να σταματήσουμε να την αγνοούμε!Η ψυχική υγεία αφορά κάθε άνθρωπο, όποιος και αν είναι, όπου και αν βρίσκεται. Οι καλλιτέχνες στο spot μας καλούν νοερά να πατήσουμε stop στο ”τώρα” και να αναρωτηθούμε… ”Είμαι καλά;”Αν νιώθεις συναισθηματική φόρτιση, νευρικότητα, άγχος, θυμό ίσως έχει έρθει η ώρα να μιλήσεις για αυτό.  Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους και όλες!

Εθελοντισμός                                                      #volunteering_is_fun

Οι Εθελοντ(ρι)ες ενώνουν τις δυνάμεις τούς μαζί μας, για τη στήριξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Συμμετείχαν, υποστήριξαν, ήρθαν σε διάδραση με την κοινότητα ενεργοποιώντας και  ευαισθητοποιώντας συνανθρώπους μας για την σημασία της ψυχικής υγείας.Παράλληλα η δράση τους ήταν έντονη στις Δομές, τα Οικοτροφεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ι & ΙΙ και το Πρόγραμμα Στέγαση & Εργασία με συνεχή αλληλεπίδραση τόσο με τους/τις επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Φορέα όσο και με τους/τις ωφελούμενους/ες. Οι εθελοντ(ρι)ές:

 • Συμμετείχαν σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και ενδυνάμωσης των ωφελούμενων στις Δομές Παροχής Βασικών Αναγκών Ιλίου και Δάφνης – Υμηττού

 • Υποστήριξαν τους ενοίκους των Οικοτροφείων προσφέροντας ποιοτικό χρόνο με δραστηριότητες   

 • Οργάνωσαν ανοικτό διάλογο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομο/τρανς/αμφιφοβίας 

 • Δημιούργησαν ομάδες δημιουργικού παιχνιδιού για τον εθελοντισμό σε μονάδες ΚΔΑΠ της Αττικής

 • Συμμετείχαν σε δράσεις στο πλαίσιο του νέου project της ΕΔΡΑΣ ‘Do One Good Thing’
Το Πρόγραμμα                                                           #empower_people

Το έργο «Στο επίκεντρο ο άνθρωπος» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον οργανισμό Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».


Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Αγαπάμε να επικοινωνούμε…                                           #zoume_mazi

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ