ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Τον Απρίλιο η μεταβίβαση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ – “Πράσινο φως” από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

 

Και η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε στις 5.3.2024 τη συμφωνία της ΔΕΗ με την Currys για την εξαγορά.

Ησυμφωνία πώλησης της αλυσίδας Κωτσόβολος στη ΔΕΗ αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας, μετά τη λήψη της σχετικής έγκρισης από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας.

 

Η βρετανική εταιρεία επισημαίνει ότι Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε πρόσφατα την εξαγορά της αλυσίδας από τη ΔΕΗ.

 

Σύμφωνα με την Currys, τα καθαρά έσοδα σε μετρητά από τη συναλλαγή αναμένεται να ανέλθουν σε 156 εκατ. στερλίδες (200 εκατ. δολάρια), επισημαίνοντας ότι το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους της.

 

Η Currys τον Φεβρουάριο απέρριψε προσφορά ύψους 757 εκατ. λιρών από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Elliott Advisors, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση από τον κινεζικό κολοσσό JD.com, ο οποίος έχει επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της , σύμφωνα με το Retuers.

 

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ορίσει την 16η Μαρτίου και την 18η Μαρτίου ως προθεσμίες για την Elliott και την JD.com, αντίστοιχα, για την υποβολή οριστικής προσφοράς για την Currys.

 

Από την άλλη πλευρά, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε στις 5.3.2024 τη συμφωνία της ΔΕΗ με την Currys για την εξαγορά της Κωτσόβολος (Dixons South- EastEurope).

 

Η έγκριση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο μισό του Απριλίου και θα συμβάλει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ