ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ: Στο Μουσείο Μπενάκη η ψηφιακή εφαρμογή για τους λάτρεις της τέχνης

Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται πια να γεμίζουν την ψηφιακή γκαλερί φωτογραφιών τους με snapshots από εκθέματα που θέλουν να κρατήσουν στη μνήμη τους. Πλέον μπορούν να τα έχουν πάντα μαζί τους μέσω της εφαρμογής ArtVolt

Οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη δεν χρειάζεται πια να γεμίζουν την ψηφιακή γκαλερί φωτογραφιών τους με snapshots από όποια εκθέματα των μόνιμων συλλογών του μουσείου θέλουν να κρατήσουν στη μνήμη τους. Πλέον μπορούν να τα έχουν πάντα μαζί τους, όπως και τις πληροφορίες που τα αφορούν, αποθηκευμένα και ταξινομημένα στο κινητό τους, μέσω της εφαρμογής ArtVolt, που θυμίζει το Vivino ή το Shazam της τέχνης και την οποία ίδρυσε ο Γιώργος Σταμπουλής, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ότι το Μπενάκη έγινε το πρώτο μουσείο της Ελλάδας που υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το app.

«Ηταν οι πρώτοι που ήθελαν να είναι προοδευτικοί, δίνοντας έμφαση στο μέλλον και στο digital», λέει στην «Κ» ο κ. Σταμπουλής. Αρχικά, η συνεργασία αφορούσε μόνο το Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά εν τέλει η χρήση της εφαρμογής ArtVolt είναι από χθες δυνατή και στην Πινακοθήκη Γκίκα, στο Εργαστήριο Γιάννη Παππά και στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. «Νιώθω πολύ όμορφα», αναφέρει ο κ. Σταμπουλής, «επειδή θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε μια φοβερή εμπειρία τόσο στους Ελληνες επισκέπτες του μουσείου όσο και στους ξένους».

Ο ίδιος δίνει έμφαση στην ουσία της εμπειρίας που το ArtVolt προσφέρει ειδικά στους επισκέπτες του μουσείου από το εξωτερικό, λέγοντας ότι μέσω της εφαρμογής, οι πληροφορίες – όχι μόνο για κάθε έργο που ένας χρήστης θα φωτογραφίζει, αλλά και για τον εκάστοτε καλλιτέχνη του έργου, για έργα συναφή αλλά ακόμα και για τις επικείμενες δραστηριότητες του μουσείου – θα ταξιδέψουν πέρα των συνόρων της χώρας. «Είναι ευκαιρία οι ξένοι επισκέπτες να πάρουν μαζί τους τις αναμνήσεις τους, να προωθηθεί η ελληνική τέχνη», δηλώνει ο κ. Σταμπουλής.

Μετά το Μουσείο Μπενάκη, συμφωνίες συνεργασίας με την ArtVolt υπέγραψαν και τα Μουσεία Θεοχαράκη και Κυκλαδικής Τέχνης, ενώ η εφαρμογή πλέον διατίθεται και σε πολλές γκαλερί της Αθήνας, όπως οι Zoumboulakis Galleries και Breeder Gallery, με την πρώτη γκαλερί που συνεργάστηκε με την ArtVolt να είναι η Dio Horia. «Το κενό που είδαμε στην αγορά το βλέπουν τώρα και άλλοι», συμπληρώνει ο κ. Σταμπουλής, τονίζοντας – και σημειώνοντας τη συμβολή και το όραμα του Χάρη Σιαμπάνη και της Αγγελικής Μπούρα – πως το Μπενάκη αντιλήφθηκε την ανάγκη που καλύπτει η εφαρμογή.

Σύντομα, δηλώνει, αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες της εφαρμογής με μεγάλα μουσεία της χώρας. «Νιώθουμε μια περηφάνια που μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα – το ότι ξεχνάμε τα όμορφα πράγματα που βλέπουμε και δεν τα αποθηκεύουμε – για το κοινό», λέει ο κ. Σταμπουλής, «και να βοηθήσουμε να αγαπήσει ο κόσμος την τέχνη, να την μάθει».

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ