ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στόχος το 30% στην αγορά ηλεκτρισμού έως το 2026 – Τα σχέδια για τα projects δικτύων

Έθεσε ως στόχο μερίδιο 30% στην αγορά ηλεκτρισμού έως το 2026.

Στον τομέα της κατασκευής δικτύων ηλεκτρισμού, εισέρχεται δυναμικά η Mytilineos με τον πρόεδρο και CEO της εισηγμένης να υπόσχεται έσοδα και κέρδη όπως αυτόν της ανάπτυξης έργων ΑΠΕ (M Renewables).

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε αναλυτές με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα «για εμάς τα projects δικτύων θα είναι τα νέα ‘M Renewables΄» αναφερόμενος στην ανάληψη έργων κατασκευής δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως εξήγησε, η ενεργειακή μετάβαση εξαρτάται λιγότερο από τις ΑΠΕ και περισσότερο από την ανάπτυξη των διασυνδέσεων και σε αυτές θα διατεθούν μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια σε όλο τον κόσμο.

«Η πράσινη μετάβαση προϋποθέτει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο την αύξηση της χωρητικότητας για τη μεταφορά πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική μας δραστηριότητας», τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάπτυξη της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκωτίας – Αγγλίας ύψους 1 δις. λιρών. «Έχουμε το knowhow έχουμε την οικονομική δυνατότητα και στήριξη», συμπλήρωσε.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ