Novartis Hellas: Αποστολή μας, να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα

Στη Novartis ονειρευόμαστε ένα κόσμο καλύτερο για όλους. Εν μέσω πανδημίας, ενός μολυσμένου πλανήτη, αυξανόμενων ασθενειών όπως ο καρκίνος, το άσθμα, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εστιάζει την παγκόσμια προσοχή σε επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης υγιείς και να προωθηθεί ένα κίνημα για τη δημιουργία κοινωνιών, οι οποίες θα επικεντρώνονται στην ευημερία. Ο Π.Ο.Υ. εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν. Αυτό περιλαμβάνει την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η κλιματική κρίση είναι επίσης μια κρίση υγείας.

Η περιβαλλοντική αειφορία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον σκοπό μας να επαναπροσδιορίσουμε την ιατρική πρακτική για να βελτιώσουμε και να επεκτείνουμε τη ζωή των ανθρώπων. Ως κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία, γνωρίζουμε απόλυτα τον αντίκτυπο που έχει η κλιματική αλλαγή στην υγεία των ανθρώπων. Για τον λόγο αυτό, στοχεύουμε να έχουμε ηγετικό ρόλο σε θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και να λειτουργήσουμε ως καταλύτης θετικών αλλαγών. Επενδύουμε σε «πράσινες» υποδομές, εστιάζοντας σε τρεις περιοχές με στρατηγικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις: κλίμα, νερό και κυκλική οικονομία. Την περασμένη χρονιά πλησιάσαμε τον στόχο μας για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, νερού και πλαστικού έως το 2030, ενώ προχωράει η διαδικασία ανανέωσης του στόλου των εταιρικών αυτοκινήτων μας με μοντέλα με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, ώστε να αποκτήσουμε 100% ηλεκτροκίνητο εταιρικό στόλο έως το 2030.

Παράλληλα, ως Novartis έχουμε αναλάβει δράση ενάντια σε μια «σιωπηλή» πανδημία, που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, την μικροβιακή αντοχή (ΑMR), εστιάζοντας σε δύο τομείς: εξασφάλιση κατάλληλης πρόσβασης σε φάρμακα και βιωσιμότητα.

Κατάλληλη πρόσβαση σημαίνει ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών που είναι εξαιρετικά απαραίτητα (η Novartis είναι μια από τις 20 εταιρείες που έχουν στηρίξει την ίδρυση του ΑMR Action Fund, το οποίο αυτήν την εβδομάδα πραγματοποίησε σημαντικές ανακοινώσεις). Σημαίνει επίσης αύξηση της πρόσβασης σε υπάρχοντα ποιοτικά αντιβιοτικά για όσους εξακολουθούν να μην έχουν, σε σχεδόν έξι εκατομμύρια άτομα που πεθαίνουν κάθε χρόνο από θεραπεύσιμες μολυσματικές ασθένειες.

Βιωσιμότητα σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις βιομηχανικές εκπομπές που μπορούν να διαδώσουν AMR, και διασφάλιση υπεύθυνης χρήσης των υπαρχόντων αντιβιοτικών: να υποστηρίξουμε αφενός τους επαγγελματίες υγείας στη σωστή διάγνωση και στη σωστή θεραπεία, και αφετέρου την κατανόηση του κοινού για την ορθή τους χρήση.

Οι στενοί δεσμοί μεταξύ ενός βιώσιμου πλανήτη και της βιώσιμης υγείας είναι περισσότερο ορατοί από ποτέ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να το εργαστούμε συλλογικά για να πράξουμε το σωστό, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος.

Μαζί μπορούμε καλύτερα για ένα #HealthierTomorrow.

Πηγή άρθρου και εικόνας: fortunegreece.com

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ