ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Συνεργασία ΜΒΑ International με τη διεθνούς φήμης Evy Poumpouras

Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε διαδραστικό σεμινάριο, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, αποκλειστικά για τους φοιτητές του Προγράμματος με θέμα «Mastering the Art of Communication”.

Το σεμινάριο διεξήχθη από την διεθνούς φήμης κ. Evy Poumpouras, πρώην πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, δημοσιογράφο σε θέματα εθνικής ασφάλειας (CNN, NBC, MSNBC κ.ά.), εκπαιδεύτρια επιχειρήσεων, διεθνή ομιλήτρια και συγγραφέα μπεστ σέλερ. Το βιβλίο της “Becoming Bulletproof: Protect Yourself, Read People, Influence Situations, Live Fearlessly”, έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες. Επίσης, της έχει απονεμηθεί το Μετάλλιο Ανδρείας της Μυστικής Υπηρεσίας για ηρωικές πράξεις την 11η Σεπτέμβρη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής του MBA International, Καθηγητής κ. Eric Soderquist, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 80 φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Το σεμινάριο είχε ως στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αποτελεσματική επικοινωνία μέσα από την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, με έμφαση στις τεχνικές ανάγνωσης των ανθρώπων στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση της αλληλεπίδρασης σε δύσκολες καταστάσεις. Η κ. Poumpouras μίλησε για το ήθος της επικοινωνίας τη λεκτική και εξωλεκτική επικοινωνία, και αντάλλαξε απόψεις με τους συμμετέχοντες σχετικά με τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στον επαγγελματικό τομέα.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μεταπτυχιακού και ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σεμιναρίων της, τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, η κ. Evy Poumpouras παρέδωσε σεμινάριο αποκλειστικά στους αποφοίτους του MBA International με θέμα “The Ethos of Leadership: Building Your Human Brand” στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στη δόμηση της ανθρώπινης εικόνας, στο πως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι και στις σημαντικότερες ιδιότητες ενός ηγέτη, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία της γνωστικής ικανότητας, προσαρμοστικότητας και τη διαχείριση συμπεριφοράς.

Λίγα λόγια για το MBA International

Το MBA International είναι ένα διεθνές και καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο προσφέρεται εξ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πιστοποίηση από το Association of MBAs (ΑΜΒΑ), την οποία κατέχει το Πρόγραμμα από το 2005, η διεθνής κατάταξή του ανάμεσα στα κορυφαία ΜΒΑs στην Ευρώπη, το ισχυρό δίκτυο των αποφοίτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και το υψηλό ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων από την αγορά εργασίας, ενισχύουν σημαντικά την αναγνωρισιμότητα και τη φήμη του Προγράμματος παγκοσμίως. 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ