ΟΤΕ: Για 2η χρονιά στη διεθνή λίστα “World’s Most Ethical Companies®” του Ethisphere Institute

– Ο ΟΤΕ είναι η μοναδική εταιρεία από την Ελλάδα που συμμετέχει στη λίστα “World’s Most Ethical Companies®”

Ethisphere Institute: πρωτοπόρος διεθνής φορέας στην καθιέρωση προτύπων επιχειρηματικής ηθικής και αξιολόγησης

Για 2η συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ συγκαταλέγεται στη διεθνή λίστα World’s Most Ethical Companies®, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Ethisphere Institute, ως αναγνώριση της ηγεσίας και της δέσμευσης του για επιχειρηματική ακεραιότητα. Μέσα από καλές πρακτικές ηθικής, συμμόρφωσης και διακυβέρνησης ο ΟΤΕ αποτελεί τη μοναδική εταιρεία από την Ελλάδα και μία από τις πέντε εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, που συμπεριλαμβάνονται στη φετινή 16η λίστα του Ινστιτούτου. Για το 2022, η λίστα περιλαμβάνει 136 οργανισμούς από 22 χώρες και 45 κλάδους της οικονομίας.

«Η εφαρμογή πρακτικών ηθικής και κανονιστικής συμμόρφωσης είναι μία συνεχής προσπάθεια. Καθημερινά φροντίζουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και να δραστηριοποιούμαστε με σωστό και ηθικό τρόπο. Αυτό περιμένουν οι πελάτες και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη από εμάς. Η αναγνώριση από το Ethisphere Institute για 2η χρονιά είναι τιμή για εμάς και ανήκει σε όλους τους εργαζομένους, οι οποίοι εργάζονται σύμφωνα με την κουλτούρα ηθικής του Ομίλου ΟΤΕ. Με τη βιώσιμη ανάπτυξη ως αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής στρατηγικής, και με έμφαση στις δράσεις για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), βελτιώνουμε συνεχώς το θετικό μας αποτύπωμα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.», δήλωσε ο κ. Άρης Δημητριάδης, Executive Director Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Εταιρικών Κινδύνων & Ασφάλισης Ομίλου ΟΤΕ.

«Σήμερα, οι ηγέτες των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση: να είναι ταυτόχρονα ηθικοί, υπεύθυνοι και αξιόπιστοι, έτσι ώστε να φέρνουν θετικές αλλαγές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ethisphere, Timothy Erblich. «Για άλλη μια χρονιά οι τιμώμενες εταιρείες αποτελούν έμπνευση για όλους μας σχετικά με τη δέσμευση τους στην ακεραιότητα, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη διακυβέρνηση και στο θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία. Συγχαρητήρια στον ΟΤΕ που περιλαμβάνεται στη λίστα “Worlds Most Ethical Companies”.»

 

Η αξιολόγηση των εταιρειών βασίζεται στο Ethics Quotient (μεθοδολογία αξιολόγησης του Ethisphere Institute) και πραγματοποιείται μέσα από ένα ερωτηματολόγιο 200 ερωτήσεων σε θέματα σχετικά με την κουλτούρα ηθικής, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις, τιςδιαδικασίες συμμόρφωσης, τη διακυβέρνηση, την ηγεσία και τη φήμη. Για το 2022, ο ΟΤΕ σημείωσε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία, που ξεπέρασε τον μέσο όρο των υπόλοιπων εταιρειών, στην κατηγορία της ηγεσίας.

 

Οι επενδυτές, οι εργαζόμενοι και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη εκτιμούν τις εταιρείες με ισχυρές ηθικές πρακτικές. Αυτές οι εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Ethisphere Institute, έχουν καλύτερη απόδοση, αποτελούν καλύτερο περιβάλλον εργασίας και έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που δραστηριοποιούνται.

Πληροφορίες για το Ethisphere Institute

Το Ethisphere Institute® είναι παγκόσμιος ηγέτης στον προσδιορισμό και στην προώθηση προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, που ενισχύουν την εταιρική κουλτούρα, την εμπιστοσύνη της αγοράς και οδηγούν στην επιτυχία. Το Ethisphere Institute® διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα πρότυπα δεοντολογίας και στην καταγραφή των σχετικών δεδομένων, τα οποία βοηθούν τις εταιρείες να βελτιώσουν την κουλτούρα τους. Ταυτόχρονα,  επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για την επιχειρηματική τους ηθική μέσα από το πρόγραμμα αναγνώρισης World’s Most Ethical Companies, ενώ μέσα από το Business Ethics Leadership Alliance (BELA) παρέχει τεχνογνωσία μέσω μιας μεγάλης κοινότητας εμπειρογνωμόνων από διαφορετικούς κλάδους.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ