ΠΛΑΙΣΙΟ: Διπλή βράβευση για την στρατηγική της για τη συμπερίληψη και τη ποικιλότητα

H Πλαίσιο Computers, πιστή στην εφαρμογή πρακτικών και πρωτοβουλιών σε θέματα που διασφαλίζουν την ποικιλότητα και την συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον, βρέθηκε ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των βραβείων Diversity & Inclusion 2023.

Απέσπασε διπλή διάκριση στην ενότητα Best Activities/Projects/Practices, για τη συνολικότερη λειτουργία της εταιρείας με σεβασμό στην αποδοχή, το σεβασμό και την ποικιλότητα των εργαζομένων.  Συγκεκριμένα, απέσπασε το Platinum στην ενότητα αυτή καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά και το Gold βραβείο στην κατηγορία Hiring & Recruiting,  για τη συνολική στρατηγική προσλήψεων της εταιρείας βασισμένη στην συμπερίληψη αλλά και την υλοποίηση δράσεων που διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον.

Μέσω πολιτικών και πρακτικών που προωθούν την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον, η Πλαίσιο αναγνωρίζεται ως μια εταιρεία με κουλτούρα διαφορετικότητας, επενδύοντας στην πρόσληψη ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, μέσω των πρακτικών της στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του “talent pool” της με τη σημερινή αγορά, καθιστώντας την ως εργοδότης επιλογής για τα νέα ταλέντα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και οικονομικών απολαβών για όλους τους συνεργάτες.

Σήμερα, η Πλαίσιο απασχολεί περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους, εκ των οποίων το 48% είναι γυναίκες, με το 28% αυτών να βρίσκονται σε διευθυντική ή managerial θέση. Επιπλέον, η εταιρεία αξιοποιεί όλα τα κανάλια προσέλκυσης υποψηφίων για την εύρεσή τους, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου, προωθώντας την κοινωνική κινητικότητα στην εταιρεία. Παράλληλα, επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού για την ολοκληρωμένη εφαρμογή της κουλτούρας ποικιλότητας και συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον, μέσω σεμιναρίων και inspirational speeches.

Όλα τα παραπάνω, λειτουργούν ως συνέχεια της υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικυρώνοντας τις ενέργειες που η Πλαίσιο υλοποιεί προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της ποικιλότητας.  

Ο Τάσος Τσουμάνης, People Head της Πλαίσιο, δήλωσε σχετικά: «Στην Πλαίσιο, η τήρηση της ποικιλότητας και της συμπερίληψης στο χώρο εργασίας είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, αποτελώντας παράλληλα βασικό πυλώνα για την στρατηγική ανάπτυξης της Πλαίσιο έως το 2030. Οι διακρίσεις αυτές επιβραβεύουν την μέχρι τώρα πορεία μας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας στην Χάρτα Διαφορετικότητας που υπογράψαμε προ μηνών. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη μοναδικότητα και να εργαζόμαστε για την λειτουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του.»

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ