SCHNEIDER ELECTRIC: Αναγνωρίζεται ως «2021 Microsoft Sustainability Changemaker Partner of the Year»

• Το βραβείο αυτό τιμά τη μακροχρόνια δέσμευση της Schneider Electric για τη βιωσιμότητα και τις κορυφαίες ψηφιακές λύσεις της στην αγορά, οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξής τους
• Μαζί με τη Microsoft, η Schneider Electric υποστηρίζει πελάτες όπως την JLL και την Blackstone για να αναπτύξουν και να επιτύχουν στόχους εξάλειψης αποτυπώματος άνθρακα
• Επισημαίνεται η 30ετή παγκόσμια σχέση της Schneider Electric με τη Microsoft και το κοινό όραμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, απέσπασε τη διάκριση της Microsoft ως «Sustainability Changemaker Partner of the Year 2021». Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει τον αντίκτυπο που είχε η Schneider Εlectric, βοηθώντας τους πελάτες της να ορίσουν και να επιτύχουν στόχους εξάλειψης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, χρησιμοποιώντας την κορυφαία λύση EcoStruxure™ της εταιρείας, η οποία υποστηρίζεται από τις τεχνολογίες της Microsoft.

Για την περίοδο 2018-2020, η Schneider Electric βοήθησε τους πελάτες της να εξοικονομήσουν 134 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 -συνυπολογίζοντας και το πρώτο τρίμηνο του 2021 η εξοικονόμηση αγγίζει τα 276 εκατομμύρια τόνους. Η Schneider Electric, ανακηρύχθηκε επίσης τον Φεβρουάριο ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο από την Corporate Knights, για την συμβολή της προς τις εταιρείες να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του καθορισμού φιλόδοξων στόχων για την κλιματική αλλαγή και την επίτευξή τους. Χρησιμοποιώντας το χαρτοφυλάκιο λύσεων EcoStruxure™, οι οποίες τροφοδοτούνται από την πιο εξελιγμένη έκδοση του Microsoft Azure, η εταιρεία βοηθά τους οργανισμούς να ορίσουν, να επιτύχουν και να μετρήσουν τους επιστημονικούς στόχους εξάλειψης εκπομπών άνθρακα.

«Το Βραβείο Microsoft Sustainability Changemaker Partner of the Year, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση του έργου που κάνουμε μαζί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για μια πολύτιμη σχέση και στο μέλλον, θα εργαστούμε για την εφαρμογή μιας νέας λύσης από κοινού καινοτομίας και πώλησης, με το όνομα EcoStruxure™ Traceability Advisor. Αυτή η λύση θα βοηθήσει τους αμοιβαίους πελάτες μας να συνδέσουν τον τεράστιο όγκο δεδομένων σε όλη την αλυσίδα αξίας για να δημιουργήσουν μια ανθεκτική, ανιχνεύσιμη και ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα», δήλωσε ο Philippe Delorme, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Energy Management της Schneider Electric. «Ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο από την Corporate Knights, γνωρίζουμε ότι το μέλλον είναι ‘πράσινο’, ‘έξυπνο’, ανθρωποκεντρικό και τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είμαστε πολύ τυχεροί που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τους συνεργάτες μας, καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την προσφορά προϊόντων και την ενίσχυση της 30ετούς σχέσης μας με τη Microsoft για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος».

Ανάμεσα στους πελάτες που έχει βοηθήσει η Schneider Electric μαζί με τη Microsoft, βρίσκεται και η JLL, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες Real Estate στον κόσμο. Η JLL έχει θέσει ισχυρές δεσμεύσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και για τη λήψη δεδομένων ενέργειας και αειφορίας σε ολόκληρο το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο.

Ο Darren Battle, Asia-Pacific Head of Corporate Real Estate and Workplace ανέφερε: «Χάρη στη λύση EcoStruxure™ της Schneider Εlectric για Real Estate, η νέα έδρα της JLL στη Σιγκαπούρη χρησιμοποιεί έξυπνες IoT τεχνολογίες για να υποστηρίξει τους στόχους της εταιρείας και να δημιουργήσει τον εργασιακό χώρο του μέλλοντος. Αυτή η λύση βοηθά την JLL να βελτιώσει την ευημερία των εργαζομένων, να μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά 30% και να αυξήσει τη συνολική αξία του κτιρίου με έναν εντελώς βιώσιμο τρόπο»

Με αυτό το βραβείο, η Schneider Electric αναγνωρίστηκε επίσης από τη Microsoft για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης ενέργειας και βιωσιμότητας για τη Blackstone, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών στον κόσμο. Η Schneider Electric εφάρμοσε την κορυφαία λύση λογισμικού ESG, την EcoStruxure ™ Resource Advisor, για να συγκεντρώσει τα δεδομένα ενέργειας και χρηστικότητας σε όλα τα επίπεδα του χαρτοφυλακίου της Blackstone, από μεμονωμένους ιστότοπους έως περιφερειακές διατομές.

Τα δεδομένα από το Resource Advisor δίνουν τη δυνατότητα στη Blackstone να διαπραγματεύεται συμβόλαια με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλους προμηθευτές, αποκτώντας τη σωστή πηγή ενέργειας με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται επίσης για την ανάπτυξη συγκεκριμένων τομεακών καρτών αποτελεσμάτων, οι οποίες ενημερώνονται αυτόματα για την προώθηση της συμμετοχής προγραμμάτων σε κρίσιμα KPI. Αυτό βοήθησε τη Blackstone να εξοικονομήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην κατανάλωση ενέργειας από προσπάθειες για αειφορία και χάρη στη στρατηγική για την προμήθεια ενέργειας. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Blackstone έθεσε ως στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 15% εντός των τριών πρώτων ετών από την αγορά οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου ή εταιρείας στο χαρτοφυλάκιο της. Οι λύσεις της Schneider Electric αποτελούν βασικό στοιχείο της επιτυχίας της Blackstone στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Με περισσότερα από 15 χρόνια ηγετικής θέσης σε λύσεις βιωσιμότητας, η Schneider Electric έχει επίσης δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2050 ενώ νωρίτερα φέτος, υλοποίησε το Zero Carbon Project, ένα φιλόδοξο νέο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους 1.000 κορυφαίους προμηθευτές της να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 50% έως το 2025.

Σχετικά με την Schneider Electric
Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’. Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα. Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.
Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ