SCHNEIDER ELECTRIC: Αναγνωρίστηκε από την Microsoft ως ο “Συνεργάτης της Χρονιάς” για το 2022 στους κλάδους της Ενέργειας και της Βιωσιμότητας

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι κέρδισε το βραβείο «Συνεργάτης της Χρονιάς» της Microsoft για το έτος 2022, σε ό,τι αφορά την Ενέργεια και τη Βιωσιμότητα. Η Schneider τιμήθηκε, ανάμεσα σε άλλους κορυφαίους συνεργάτες της Microsoft από όλο τον κόσμο, για τις καινοτόμες λύσεις λογισμικού EcoStruxure™ που παρέχει στους πελάτες της και οι οποίες υποστηρίζονται από την τεχνολογία της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Azure Cloud και Dynamics 365.

Τα βραβεία «Συνεργάτης της χρονιάς» της Microsoft αναγνωρίζουν τους συνεργάτες της Microsoft που έχουν αναπτύξει και παραδώσει εξαιρετικές εφαρμογές, υπηρεσίες και προϊόντα κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε, οι οποίες στηρίζονται σε τεχνολογίες της Microsoft. Η Schneider Electric αναγνωρίστηκε για την παροχή εξαιρετικών λύσεων και υπηρεσιών στους τομείς της ενέργειας και της βιωσιμότητας, ανάμεσα σε περισσότερες από 3.900 υποψηφιότητες, που προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες σε διάφορες κατηγορίες.

Το 2021, οι λύσεις EcoStruxure της Schneider βοήθησαν τους πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 84 εκατομμύρια τόνους, με τις εκπομπές άνθρακα που εξοικονομήθηκαν από το 2018 να φτάνουν τους 347 εκατομμύρια τόνους. Αυτές οι λύσεις υποστηρίζονται από την πιο προηγμένη εξέλιξη του Microsoft Azure, βοηθώντας έτσι τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους τους για ενέργεια και βιωσιμότητα μέσω της δύναμης των ηλεκτρικών και ψηφιακών λύσεων.

Ο Olivier Blum, Executive Vice-President Energy Management της Schneider Electric, δήλωσε: «Το βραβείο “Συνεργάτης της Χρονιάς” από την Microsoft σχετικά με την Ενέργεια και τη Βιωσιμότητα για το 2022 είναι μια μεγάλη αναγνώριση και αποτέλεσμα της συνεργασίας μας, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Εάν δεν ληφθεί άμεση δράση για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, σύντομα θα περάσουμε το σημείο, όπου δεν θα υπάρχει επιστροφή. Οι εταιρείες είναι καίριας σημασίας για την αποφυγή αυτού του φαινομένου· ωστόσο, από μόνες τους δεν επαρκούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτούνται συνεργασίες όπως αυτή, μεταξύ Schneider και Microsoft, για να ενισχυθούν οι προσπάθειες καινοτομίας και να δημιουργηθεί η τεχνολογία που μπορεί να αναστρέψει την παλίρροια».

Ανάμεσα στους πελάτες, που η Schneider Electric έχει ενδυναμώσει, σε συνεργασία με τη Microsoft, παρέχοντας εξαιρετικές λύσεις και υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν τους:

• – Green Data Center: Όταν η Microsoft αναζήτησε μια ολοκληρωμένη λύση για τον πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία των data center της, η Schneider αξιοποίησε το MTWO, τη ναυαρχίδα της πλατφόρμας κατασκευής cloud της RIB για την ενσωμάτωση όλων των εισόδων σε ένα ομόσπονδο μοντέλο. Αυτό επέτρεψε στη Microsoft να δημιουργήσει ένα ψηφιακό δίδυμο που παρείχε ταχύτητα έργου και αιτιότητα εντός της φάσης κατασκευής, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με λιγότερη επανεπεξεργασία και μειωμένα απόβλητα.

Δίνοντας το παράδειγμα σε επίπεδο ESG, η Schneider Electric αξιοποίησε την ψηφιακή και ηλεκτρική τεχνολογία στα δικά της κτίρια:

• – IntenCity: Άνοιξε το 2021, το κτίριο-ναυαρχίδα της Schneider «Building of the Future» είναι δέκα φορές πιο ενεργειακά αποδοτικό από ένα μέσο κτίριο, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο αποδοτικά κτίρια στον κόσμο. Καλύπτοντας 26.000m2 και στεγάζοντας 1.500 υπαλλήλους, οι λύσεις EcoStruxure της Schneider μαζί με το Azure παρέχουν πληροφορίες για την εγκατάσταση συλλέγοντας 60.000 σημεία δεδομένων κάθε δύο λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο IntenCity να χρησιμοποιεί προγνωστικά δεδομένα για έξυπνη διαχείριση κτιρίου και ενεργειακή ευελιξία, για μέγιστη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα.

Η Schneider Electric και η Microsoft συνεργάζονται για περισσότερα από 30 χρόνια. Η μακροζωία και η επιτυχία εξακολουθούν να τροφοδοτούνται από ένα κοινό όραμα για την ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα. Η ικανότητα επιτάχυνσης της προόδου προέρχεται από τη μοναδική τεχνογνωσία που μπορούν να προσφέρουν τόσο η Microsoft, όσο και η Schneider, αλλά είναι η συνεργασία που θα οδηγήσει τις προσπάθειες βιωσιμότητας ένα βήμα πιο μακριά.

«Είναι τιμή μου να ανακοινώσω τη Schneider Electric ως συνεργάτη Ενέργειας και Βιωσιμότητας της Microsoft για το 2022», δήλωσε ο Nick Parker, Corporate Vice President of Global Partner Solutions στη Microsoft. «Η Schneider Electric ξεχώρισε ανάμεσα στους υπόλοιπους εξαίρετους υποψηφίους. Εντυπωσιαστήκαμε εξαιρετικά από την καινοτόμο χρήση των τεχνολογιών Microsoft Cloud ως μέρος των λύσεων λογισμικού EcoStruxure™ software.»

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα βραβεία του 2022 είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.


Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ